Menu Vind Restaurant
* woensdag 19 juni 2019 *

Marokkaanse gehaktballetjes

Susan Aretz – Recepten

dinerfastfoodgehakttomaten

Ik ben al heel wat jaren fan van de Souq producten van Nadia & Merijn, maar tot voorkort waren die best lastig te vinden. Dat is inmiddels opgelost, want ze liggen nu, in samenwerking met Fairtrade Original, gewoon bij de Albert Heijn in de (grotere) winkels en zijn bij Appie ook online te bestellen.

Het assortiment is daarnaast uitgebreid. Zo is er ook een kruidenpasta die door Nadia werd ontwikkeld, waarmee je deze heerlijke gehaktballetjes maakt. Die waren zó lekker dat dochterlief ze als ontbijt at… Meer aanbeveling dan dat heb ik niet voor je 😉

Marokkaanse gehaktballetjes Smulpaapje

Voor vier personen

350g rundergehakt
5 verse tomaten
10g koriander, grof gehakt
1 blik gepelde tomaten
1 x kruidenpasta voor gehaktballetjes van Souq
1 Turks brood

Marokkaanse gehaktballetjes

Meng het gehakt met zout en peper en de helft van de koriander en draai er balletjes van ter grootte van een golfballetje. Zet een hapjespan met een beetje olie op het vuur en laat dat warm worden. Bak de gehaktballetjes om en om goudbruin in ongeveer 5 minuten.

Snijd de tomaten (zonder zaadlijst!) in partjes. Doe de kruidenpasta bij de gehaktballetjes en bak die even mee. Blik tomaten (met sap) en de verste tomaten er nu bij en alles lekker 5-8 minuten laten pruttelen.

Wereldkeuken

Breng op smaak met zout en peper en de  rest van de verse koriander en serveer met vers Turks brood. Enneh, je mag het natuurlijk gewoon ’s avonds eten, in plaats van als ontbijt 😉

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier