Menu Vind Restaurant
* zaterdag 27 augustus 2016 *

Marocchino

Susan Aretz – Recepten

italiaans

Tiramisu non tiramisu, zo beschreef de eigenaresse van de Italiaanse trattoria dit gerecht dat bij hen op de kaart stond. Tiramisu, omdat het in laagjes is opgebouwd. Non Tiramisu omdat er geen lange vingers aan te pas komen, maar plakjes vanille en chocoladecake.

Hoe het gerecht ook écht heet (bij hen op de kaart heette het dus Marocchino), ik heb mijn versie er van gemaakt en ik durf in alle bescheidenheid te zeggen dat het go-dde-lijk is!

Marocchino (Tiramisu non Tiramisu)

Voor 4-6 personen

250g mascarpone
3-4el Nutella
200ml slagroom
½ tl vanille extract
1 chocoladecake, in plakken
1 boerencake, in plakken
400ml afgekoelde espresso (als het niet genoeg afgekoeld is valt de cake uit elkaar, als je die erin doopt)
cacao

Italiaans dessert met mascarpone

In een kom roer je de mascarpone los met de nutella. Begin met 3 eetlepels en proef dan of je de hazelnootsmaak voldoende aanwezig vindt. Eventueel nog wat extra erbij. Klop de slagroom met de vanille lobbig (dus niet helemaal superstijf) en spatel die door het mascarponemengsel.

Laagjesdessert met Nutella

Snijd plakken van de beide cakes, ongeveer een centimeter dik.  Begin eerst met de boerencake. Drenk die kort in de espresso en leg op de bodem van een schaal(tje) Je kunt zowel één grote schaal maken, als individuele losse schaaltjes. Afhankelijk daarvan is ook het aantal plakken cake dat je nodig hebt, om twee lagen te creeëren.

Italiaans dessert

Op de boerencake gaat een goede schep van het mascarponemengsel, spreid dat gelijkmatig uit. Dan de chocoladecake, ook eerst weer in de espresso dopen en dan er boven op. Daarop ook een laagje mascarponemengsel. Bestrooi de laatste laag met cacao en zet minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Tiramisu non tiramisu

Haal de desserts uit de koelkast en serveer met wat blauwe bessen. Heb je eventueel nog wat mascarponemengsel over, dan kun je er nog wat extra toefjes op doen. Mmmmmmm!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier