Menu Vind Restaurant
* vrijdag 12 augustus 2016 *

Makreel van de BBQ

Susan Aretz – Recepten

bbqvis

Eenvoud, jullie weten het, ik hou er van. Want goede (seizoens)producten hebben weinig opsmuk. Zo ook makreel. En een hele makreel van de BBQ is simpel, maar super lekker. Betaalbaar ook, kijk maar eens wat een verschil met bijvoorbeeld een stukje zalm.

Nog een paar andere ingrediënten, een hete barbecue en je bent er!

makreel vd BBQ

Voor 4 personen

2 makrelen, schoongemaakt door de visboer maar met kop er nog aan
2el verse platte peterselie
rasp van 1 grapefuit (of gebruik citroen)
1 teen knoflook, geraspt
vers gemalen zwarte peper en beetje olie

Verder nodig: hete barbecue (ongeveer 200C)

TIP: Hoe weet je dat je vis vers is?

Let er dan op dat de vis naar zee ruikt en niet naar vis. Kijk ook naar de ogen, zijn die helder en niet slijmerig dan heb je een top vis te pakken. Koop bij voorkeur je vis bij de visboer, dat is je beste garantie op de verste vis! Spoel de vis nu onder de koude kraan af en dep goed af met keukenpapier.

Makreel van de BBQ

Meng de peterselie, citrusrasp en knoflook en smeer de vis er mee in, doe ook lekker wat in de buikholte. Dit geeft heerlijk smaak aan de vis af. Tot slot nog zwarte peper over en in de vis en een drupje olie, dit voorkomt dat de vis straks aan het rooster vastplakt. In de buikholte nog wat plakjes citrus en je bent klaar. Dek af en laat tot gebruik staan.

Snelle maaltijd van de barbecue

Zorg dat je barbecue goed heet is voor je de vis er op legt. De vis kan rechtstreeks op het rooster, doordat je ‘m hebt ingewreven met olie plakt ‘ie amper aan het rooster. Rooster de vis in 10-12 minuten gaar. Keer halverwege om. Zeker weten dat de vis gaar is? Als je het velletje er makkelijk af kunt halen en de vis niet meer doorzichtig eruit ziet is je vis klaar!

Serveer met gegrilde mais en een gepofte aardappel.

Eén reactie

Reactie van Lieke

Jammer dat ik geen vis lust;) Wij hebben een nieuwe BBQ de OFYR, deze is echt ideaal omdat je niet perse met een rooster hoeft te werken. Het is meer een soort ronde plaat met diverse temperaturen.. Daar zal dit visje ook wel goed op gaan!

Reactie formulier