Menu Vind Restaurant
* maandag 12 september 2016 *

Lunchtrommelinspiratie deel 5

Susan Aretz – Lifestyle

backtoschoollunchtrommel

Inmiddels zijn wij al weer volop in het ritme van op tijd opstaan, lunchtrommels, naar school en BSO. Ik gaf het in mijn back to school artikel al aan, lunchtrommels samenstellen hoeft, met de juiste voorbereiding, geen enkele stress te geven.

Ook dit schooljaar ga ik jullie weer laten zien hoe afwisselend je kind(eren) op school kunnen lunchen. Wie weet geeft het je de inspiratie om ook wat vaker te variëren. Heb je vragen, tips, verzoeknummers laat het me dan vooral weten!

Lunchtrommelinspiratie

lunchtrommel_sept2016Pekingeend

Creatief met restjes lunchtrommel

Ik heb hier zelf erg om moeten lachen. De eerste lunchtrommel van het jaar bestond, op verzoek van onze dochter, uit restje van de avond ervoor. Maar we aten die avond pekingeend met pannenkoekjes en edemame's. Ik had het gezicht van de overblijfjuf graag gezien die middag ;-)

lunchtrommel_sept2016yoghurt.jpg

De 'niet zo veel trek' lunchtrommel

Na de groeispurtfase is het qua eten weer even wat rustiger, dus alleen wat yoghurt met fruit, een groentemuffin en tomaatjes vandaag

lunchtrommel_septEitje.jpg

De 'mag ik een eitje mee' lunchtrommel

Het blijft een van de grote favorieten, een gekookt eitje in haar trommel. Samen met een boterham, groentemuffin en wat groente. Voor het tienuurtje lekker nog wat zomerfruit. Deze trommel werd later, op verzoek, nog een keer gemaakt (ze kijkt tegenwoordig zelf de foto's van haar trommels terug en kiest haar favorieten ;-) )

lunchtrommel_sept2016pasta

De 'restjes pasta' lunchtrommel

Met een restje gekookte pasta van de avond ervoor, wat blokjes komkommer, een blikje tonijn, 1tl mayo en 2tl yoghurt en wat kappertjes ontstond deze pastasalade die tot op de bodem leeg ging.

Meer inspiratie voor je lunchtrommel?

Op Smulpaapje vind je heel veel meer voorbeelden van lekkere, makkelijke en gezonde lunchtrommels. Voor meer inspiratie kijk je hier.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier