Menu Vind Restaurant
* vrijdag 1 juni 2018 *

Review: Kleine Taartjes van Petit Gateau

Susan Aretz – Reviews

review

De allereerste keer dat ik een taartje van Petit Gateau proefde staat me nog levendig bij. Het was tijdens een workshop van Mepal, waarbij we niet alleen zelf taartjes leerde maken maar ook van de taartjes van Meike Schaling mochten snoepen. Zó lekker!

Nu, meerdere jaren daarna, heb ik de taartjes al heel wat keren gekocht en mocht ik wederom taartjes komen bakken bij Meike. Dit keer ter ere van het uitkomen van haar eerste boek, Kleine Taartjes. Ik vertel je er graag meer over!

Petit Gateau.jpg

Kleine taartjes van Meike Schaling

Want taartjes kopen is al een feest, je eigen taartjes thuis maken mogelijk nog fijner. Want niet iedereen komt met regelmaat in Amsterdam, waar de winkels van Petit Gateau zitten. Nu hoeft dat ook niet meer, want Meike geeft al haar geheimen prijs in dit heerlijke boekje.

Aan de slag

Je krijgt eerst wat meer te weten over Petit Gateau, waar de naam vandaan komt en hoe Meike een oerdegelijke Franse patisserie opleiding volgde. Dezelfde overigens die haar zoon Lucas nu volgt. Bij dezelfde leraren als die Meike destijds had. Maar dan is het vooral tijd om aan de slag te gaan. Waarbij je met de basis begint. Je leert de basistechnieken, wat is fonceren bijvoorbeeld, hoe kun je variëren.

Deeg en vullingen

Daarna leer je als eerste natuurlijk hoe je dat goddelijk lekkere deeg maakt. Ik zou rustig zonder vulling ook de bodempjes alleen kunnen opeten. Niet alleen krijg je stap voor stap de receptuur, er staan ook stap voor stap foto’s bij. Het kan echt niet mislukken!

Welke kies jij

En dan komt het moeilijkste deel van het boek. Welke van de tientallen vullingen ga je kiezen?! Je kunt ook nog een crème toevoegen in je taartje. Ook die staan stap voor stap beschreven. Een crumble? Ook die staan erin! En dan heb ik het nog niet gehad over de jam, fruit, citrus of chocolade opties die allemaal ook in het boek staan.

Altijd taart in huis

Wat mij betreft moet dit een boekje zijn dat je gewoon in huis hebt. Weet je dat er bezoek komt? Wil je iets lekkers als dessert serveren? Je kunt echt alle kanten op. De stap voor stap beschrijving maakt dat zelfs ik – pietje ongeduld en in geen geval patissier – er mee uit de voeten kan. En dat zegt denk ik alles 😉 Het recept van mijn allerlievelingstaartje deel ik trouwens vandaag met je!

Kleine Taartjes is uitgegeven door Kosmos, kost € 17,50 is oa in de winkel van Petit Gateau te koop maar natuurlijk ook online

3 reacties

Reactie van Lucie

Mmmmmmm, zo te lezen begint het grote genieten dus steevast met "Kleine taartjes"! Het zou bij deze smulpapen niet vaak in de kast staan!

Reactie van Sandra

Leuke actie weer! Hier gaat mijn bakkershart sneller van kloppen! Alleen bij het zien van de foto loopt het water mij al in de mond. 😋 Ik wil dolgraag het boek winnen om mijn gezin en uiteraard vrienden en familie die op de koffie komen verrassen met de heerlijke kleine taartjes! Ik ga duimen.

Reactie van Dorien

Jammie! En leuk om met mijn dochtertje Nika te gaan bakken!

Reactie formulier