Menu Vind Restaurant
* donderdag 3 januari 2019 *

Kip met spruitjes en linzen

Susan Aretz – Recepten

dinereenpansmaaltijdfastfoodkipspruitjes

Een "alles in de pan gooien en kijken hoe ver je komt" maaltijd is dit. Ik kan je vertellen, dat komt goed. Lekker snel, twee soorten groente en een paar lekkere smaakmakers.

In minder dan een kwartier heb je een maaltijd klaar, en ook nog eens minimale afwas. Hoe lekker wil je het hebben?

spruitjes kip en linzen Smulpaapje

Voor 4 personen (niet te grote eters)

4 kippendijen, zonder vel in reepjes
1el Vadouvan (Green Gypsy) of gebruik kerriepoeder
250g kastanjechampignons, in kwarten
250g schone spruitjes, in kwarten
1cm verse gember, geraspt
2 tenen knoflook, fijngesneden
2el neutrale olie
150g gele linzen, ongekookt
zout & peper

Evt nog rijst voor erbij

Snelle eenpansmaaltijd met kip

Verhit in een grote koekenpan de olie en fruit hierin de knoflook en gember zachtjes aan. Dan de kip – die je bestrooit met de kruiden – erbij en die op medium/hoog vuur 5 minuten meebakken. Doe er dan de champignons bij en bak 2-3 minuten. Tot slot de spruitjes, die je ook nog een twee minuten meebakt, tot ze beetgaar zijn.

Voeg de gele linzen toe. Door het vocht en de warmte in de pan garen die in een mum van tijd. Hoe lang is afhankelijk van hoe gaar je ze wilt. Je kunt evt. ook linzen uit blik gebruiken en op het laatst meewarmen. Spoel ze dan wel goed af en laat uitlekken.

 

2 reacties

Reactie van Ron

Vandaag gemaakt. Viel me persoonlijk tegen, maar kan aan mijn kookkunsten liggen. De uitkomst is dat het zeer vlak van smaak is, wel heb ik de spruitjes even 4 minuten voorgekookt. Voor mijn gezin geen blijer iig.

Reactie van Smulpaapje

wat jammer om te horen Ron, het kan zijn dat deze kruidencombinatie - die niet mega uitgesproken is - niet aan jullie besteed is. Je zou er een volgende keer evt. een pepertje doorheen kunnen doen voor wat meer pit. Groet Susan

Reactie formulier