Menu Vind Restaurant
* dinsdag 29 oktober 2019 *

Kinderboekentip: Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes

Susan Aretz – Kids lifestyle

review

Ieder jaar tijdens de Kinderboekenweek mag onze dochter een boek uitzoeken. Ze is gelukkig dol op lezen, dus het is vaak eerder lastig kiezen welke ze wil dan dat we haar moeten dwingen een boek uit te kiezen. Dit jaar deden we het echter anders. Want het is logisch dat je op deze leeftijd kiest voor wat lekker weg leest. Dus kreeg ze dit jaar niet één, maar twee boeken.

Alleen... dat tweede boek koos ik voor haar. Educatief, maar op een speelse manier. Een boek dat bol staat van de mooie verhalen over bijzondere vrouwen. De Bedtijdverhalen voor Rebelse meisjes was het boek dat ze van ons kreeg. En wel hierom...

Bedtijd Rebelse meisjes 1.jpg Bedtijd Rebelse meisjes 2.jpg

Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes

Sterkte vrouwelijke rolmodellen. Ik vind dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met je dochter te laten zien wat andere vrouwen voor elkaar hebben gekregen. Jazeker, anno 2019 kunnen meisjes en vrouwen al veel meer dan ik in de tijd dat ik negen jaar voor mogelijk hield. Maar ook nu weten we dat meisjes en vrouwen over het algemeen minder kansen krijgen dan jongens en mannen.

Kinderboekentip van Smulpaapje

En voordat het té hoogdravend wordt is het dan goed om te weten dat het boek Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes juist niet moralistisch is, maar boven alles juist inspirerend. Vrouwen uit de geschiedenis én uit de moderne tijd wiens verhaal in één pagina wordt samengevat.

Bedtijd Rebelse meisjes.jpg

En ja zeker, er valt genoeg te leren uit het boek voor wie dat wil. Maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie verhalen van mensen die iets bijzonders hebben bereikt. Of dat nu het verhaal is van Madam Curie of van de zusjes Williams. Van Madonna tot Frida Kahlo, maar ook nog heel veel andere minder bekende vrouwen.

Deel I en deel II

Wij kochten deel II voor onze dochter, maar die had ze dus in no time uit. En blijkbaar viel 'ie zodanig in de smaak dat ze op school uit de bibliotheek deel één leende. Ik geloof dat dat de beste aanbeveling is die ik je kan geven. De boeken kosten € 20,95 per stuk en zijn in de boekhandel en online te koop.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier