Menu Vind Restaurant
* zaterdag 1 april 2017 *

Kijkje achter de schermen #3

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Ik blijf het een groot voorrecht vinden, reizen en eten en daar over mogen schrijven. Waren we vorige maand in Kaapverdië, deze maand vertoefde ik met mijn gezin een aantal dagen in Berlijn en dat was om meerdere redenen een feestje!

Maar ook hadden we weer te gekke winacties op de site staan en mocht ik samen met onze dochter een aantal te gekke dingen ondernemen, wat een feest. Kijk je mee achter de schermen bij Smulpaapje deze maand?

Met kinderen naar Berlijn

Als familie naar Berlijn verhuist is dat een extra reden om er naar toe te gaan. Dus ging ik met man én kind begin deze maand een aantal dagen terug naar de stad waar ik vorig jaar al ernstig verliefd op werd.

En die liefde is eigenlijk alleen maar intenser geworden. Wát een heerlijke stad. Genoeg inspiratie weer voor een nieuw artikel met kindvriendelijke tips voor Berlijn op de site én heel veel inspiratie voor Vietnamese gerechten. Wat een feest!

Sunday Roast in de Stadskantine

Een tijdje geleden vertelde ik het jullie al. In de week van 8 mei bepaal ik het menu van de Stadskantine in Amsterdam. Die pop-up week wordt afgesloten met een Sunday Roast, op de zondagmiddag. Tja, en die moet natuurlijk voorgeproefd worden. Vreselijk 😉

Stadskantine Sunday Roast

Overigens kun je nu ook al iedere zondag genieten van deze Sunday Roast. Ik kan je dat alleen maar van harte aanbevelen!

Brunchen met de City Guys bij Bo Nam

Als de City Guys een brunch organiseren bij Bo Nam dan ga je daar gewoon op je vrije zaterdag, door de regen voor naar Amsterdam. Niet alleen vanwege het gezelschap, maar ook omdat ik Bo Nam al een tijdje op mijn ‘daar wil ik nog een keer eten’ lijstje had staan.

bloody mary Bo Nam

De bloody mary’s waren fantastisch, het gezelschap is altijd top. Helaas vond ik het qua eten minder. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog, of had de chef zijn dag niet. Shit happens.

Op zondag met kinderen naar Rotterdam

We proberen op zondag vaak iets leuks te doen met onze dochter en deze maand waren dat echt super leuke uitjes. Niet alleen ging ik met haar naar het Sieboldhuis in Leiden, een museum volledig gericht op Japan waar een tentoonstelling hangt van Casper Faassen die we graag wilde zien, en na afloop natuurlijk lekker een taartje eten bij mijn favoriete koffietentje Borgman & Borgman, in Leiden.

Villa Zebra

Maar we gingen ook samen met vrienden en hun dochter naar Villa Zebra in Rotterdam. Een super leuk, klein, interactief museum. Echt een aanrader, als je wat leuks op zondag met kinderen in Rotterdam wilt doen!

Winacties op Smulpaapje

We vieren nog steeds 5 jaar Smulpaapje op de site (en houden daar zeker ook nog niet mee op voorlopig!). Deze maand kon je een le Creuset theepot winnen én gaf ik 5 Restaurantkaarten en 5x een set Moyee Coffee weg. Wat is het toch leuk om uit te mogen delen.

En zal ik je eens wat verklappen. Deze maand blijf ik dat gewoon doen en zijn er o.a. winacties met Tony Chocolonely en Foodelicous en je kunt nog een paar dagen een dinerbon t.w.v. € 50 winnen. Houd de site dus ook de komende tijd in de gaten voor alle nieuwe acties. Het is de moeite waard, dat kan ik je alvast verklappen!

Vrije tijd

Als je huidige werk járen lang je grootste hobby is geweest is het best lastig om een dagje niks te doen. Toch trakteerde ik mezelf daarop, maar ja dan bestaat zo'n dag toch weer uit lekker eten en koffie drinken met leuke mensen... Ik kan het toch niet helemaal laten ;-)

Ramen Momiji Den Haag_Menno de Koning

Maar Den Haag is wel altijd een heerlijke stad - en lekker dicht bij huis - voor dit soort dagen. Ik lunchte Ramen met een vriendinnetje in China Town (mag ik één verzoekje doen voor meer Ramen restaurantjes in Nederland alsjeblieft?!).

Bij Pistache kletste ik - eindelijk - uitgebreid bij met Menno de Koning, die dit voorjaar met een tof nieuw kookboek komt. Hou dat in de gaten!

HappyHappyJoyJoy

Het restaurant van Julius Jaspers, ook die stond al een tijdje op mijn 'nog te eten' lijstje. Na afloop van een hele dag bijgepraat worden over social media tijdens The Social Conference - in een vorig leven was ik namelijk social media adviseur - gingen we hier met nog een aantal mensen een hapje eten.

HappyJoy.jpg

En daar word je blij van. Bomvol, maar met super personeel en ditto eten (hierboven de buns met pekingeend!)  gaat deze op het 'daar wil ik nóg een keer eten' lijstje!

Met mini Smulpaapje naar een persdiner

Samen met ons eigen Smulpaapje naar een heus persdiner. Wat een feest. Ik weet niet wie het leuker vond, ik, zij of de andere gasten ;-) En geen betere test of een restaurant écht Smulpaapje proof is dan er samen te gaan eten. Heel fijn dan ook om te kunnen beamen dat je bij Popocatepetl top met grote én kleine Smulpaapjes kunt eten!

Popo_Meike.jpg

Spannende fotoshoot

De maand sloot ik af met een fotoshoot voor een - nu nog geheim - project, waar ik jullie binnenkort veel meer over ga vertellen. Net als tijdens de fotoshoot voor het kerstmenu mochten we ook vandaag weer gebruik maken van mijn inmiddels lievelingskeuken in de Flagshipstore van Siematic in Amsterdam.

Fotoshoot maart

En hoe leuk, dit keer ook een rol voor mijn kleine dame. Ik vertel jullie er heel snel meer over....!!! ;-)

Wat doen we volgende maand?

Volgende maand mag ik, naast de onthulling van bovenstaand project, nóg iets heel leuks verklappen. Ga ik eind van de maand met mijn gezin een paar dagen naar Londen, op bezoek bij vrienden en lunchen in een aantal te gekke restaurants. Ik verheug me er nu al op.

Maar er komen ook een heleboel heerlijke recepten aan. Voor Pasen staat alles al voor je klaar, maar ik heb ook nog een hoop ander lekkers voor jullie in petto. Je leest er volgende maand weer alles over.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier