Menu Vind Restaurant
* maandag 30 mei 2016 *

Kijkje achter de schermen – mei

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Wat leuk om te zien dat jullie het tof vinden om mee te kijken achter de schermen, bij hoe het er in het dagelijks leven aan toe gaat bij Smulpaapje.Veel van wat ik doe is namelijk niet altijd meteen zichtbaar, maar wel heel leuk om te delen. Vorige maand liet ik jullie hier voor het eerst meekijken.

Dat was zó leuk, dat ik weer een 'behind the scenes' voor jullie heb klaar staan. Kijken jullie weer mee?

Persevents

Hoewel ik ontelbaar veel uitnodigingen krijg, kan en wil ik niet naar alle persevents toe. Ik zou er niet meer door aan mijn échte werk toekomen. Maar er zijn van die uitzonderingen.


   lancering nieuwe ARLA fruit- en drinkyoghurt

Zoals de lancering van nieuwe producten van ARLA in de Hortus Botanicus in Amsterdam. We mochten ons eigen pak ontwerpen en uiteraard was er van alles te proeven. De nieuwe smaken yoghurtdrink en fruityoghurt, 100% vrij van rommel, liggen inmiddels in de winkel.

Bij Kookpunt in Rotterdam kregen we een rondleiding en werden de nieuwste producten getoond die door Kookpunt zijn ingekocht. Man, wat een winkel om hebberig van te worden zeg. Ik kon het dan ook niet laten om zelf ook nog wat inkopen voor onze Bastard barbecue te doen.. En hoe gaaf om ook je eigen boek daar te zien staan, tussen al die andere fantastische boeken!


   Die fijne gele kaften? Mijn boek!!

Foodfestivalseizoen is geopend

Want er waren al twee festivals waar ik een kijkje mocht komen nemen. New kid on the block, Yummya, op de Jaap Eden Baan in Amsterdam en de start van het TREK seizoen. Dat werd wel heel spectaculair geopend met een eigen TREK express. Ronald Giphart overhandigde er ook het eigen kookboek van TREK aan de burgermeester. TREK is in totaal in 8 steden deze zomer!


   Opening TREK festivalseizoen in Rotterdam

Ginfestival Amsterdam

Ook nam ik, uit persoonlijke interesse, een kijkje op het Gin festival in Amsterdam. GinTonic is toch nog steeds een van mijn favoriete cocktails en ik ontdekte daar weer een paar prachtige nieuwe merken, zoals het Belgische Havn en de Copperhead Black Batch. Top festival, georganiseerd door Mister Cocktail. Volgend jaar heb ik hopelijk iets meer tijd!


   Ginfestival in Amsterdam

Boekpresentatie Mijn Arabische keuken

Mounir Toub lanceerde in boekhandel Scheltema zijn eerste eigen boek, mijn Arabische keuken. Met zang, gedichten en natuurlijk hapjes uit zijn boek. De review en een recept uit het boek staat komende week op Smulpaapje.


   Met Mounir Toub tijdens zijn boeklancering in Scheltema

Uit eten

Het is een van de leukste onderdelen van mijn werk, uit eten gaan. Vaak mag dat op uitnodiging, -maar ook heel regelmatig ga ik zelf – met m’n gezin, vrienden en/of culicollega’s – op ontdekking in voor mij nieuwe restaurants. Voor reviews, voor inspiratie en uiteraard ook voor heel veel gezelligheid en een avondje lekker eten.


   wáánzinnig, Choux Amsterdam

Choux Amsterdam

Afgelopen maand deed ik dat met een vriedin bij Choux in Amsterdam. Oh mijn hemel jongens, probeer daar een tafel te bemachtigen. Ik snap helemaal dat de New York Times hen noemde. Waanzinnig! Een feest voor al je smaakpapillen, zonder een aanslag te doen op je portemonnee.


   nieuwe ontdekking, Bree33 in Leiden

Bree33 Leiden

Maar ook in mijn eigen stad ontdek ik nog iedere keer leuke nieuwe restaurants. Met culicollage Karin Luiten aten we heerlijk bij Bree33. Een echte aanrader, want niet alleen héél lekker ook nog eens een hele mooie prijs/kwaliteitsverhouding. Daar houd ik van !


   Hiervoor rijd je met liefde naar Arnhem, 't Amusement van Estée Strooker

’t Amusement Arnhem

Omdat er meer is dan de Randstad reed ik samen met culicollega (en briljant patissier) Hidde de Brabander naar Arnhem. Daar heeft 24Kitchen chef Estée Strooker haar restaurant ‘t  Amusement, waar werkelijk briljant gekookt wordt. Iedere gang werden we blijer en blijer. Het ritje meer dan waard!


   Vietnamees eten bij Little V in Den Haag

Little V Den Haag

Sinds mijn trip naar Berlijn is Vietnamees toch wel een van mijn favoriete Aziatische keukens. Little V in Den Haag stond dan ook op mijn verlanglijstje. En dat viel in niks tegen. De cocktails zijn misschien iets minder spannend, maar de gerechten op de kaart zijn dat des te meer. Ook kun je er afhalen, wat ik een week later deed. De kwaliteit is dan nog steeds prima. Je betaalt er dan overigens wel gewoon restaurantprijzen voor.

Work work work

En tussen al deze activiteiten door wordt er ook nog volop gewerkt. Hard gewerkt zelfs. Want ik was weer druk bezig met een project voor een klant en daarnaast werden alle voorbereidingen getroffen voor de samenwerking met Albert Heijn, voor de Vierdaagse snoepketting.

Woensdagmiddag gaan we dit daadwerkelijk doen, in de winkel in Almere Parkwijk. Er worden ook opnames gemaakt, dus zodra die montage klaar is laat ik jullie dat uiteraard zien. Spannend allemaal!

Daarnaast heb ik natuurlijk ook weer heel veel voor jullie gekokkereld en zijn er allemaal lekkere nieuwe recepten op Smulpaapje te vinden. De maand is dan ook voorbij gevlógen! En ook voor de komende weken staat de agenda al weer barstensvol. Maar daarover in de volgende editie weer meer! ;-)

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier