Menu Vind Restaurant
* vrijdag 30 juni 2017 *

Kijkje achter de schermen – juni

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Na de extreme drukte van mei probeer ik deze maand even gas te minderen. Het is niet te doen om alsmaar in de zesde versnelling te gaan, dus doe ik het – voor zover dat lukt, qua aard van het beestje enzo – deze maand een tandje rustiger.

Ik geniet van een paar dagen quality time met mezelf in Berlijn, maar vind tegelijkertijd ook weer volop nieuwe inspiratie voor gerechten, artikelen en nog veel meer. Oké, terug naar de vijfde versnelling dan maar ;-)

Susan Berlijn juni

Je kunt niet vaak genoeg naar Berlijn gaan

In Berlijn is het rond de Pinksterdagen extra leuk, en dat in een stad die al zo als thuis voelt en waar ik happy van word. Ik ontdek er nieuwe restaurantjes (de tips vind je hier) en geniet met Emma & Kees van het Festival der Kulturen (ik schreef er hier over). Helaas pik ik op de laatste dag een virus op dat me nog een week na thuiskomst gezelschap zal houden helaas.

Kreeften & Bubbels bij de L’Europe

Het weerhoudt me gelukkig niet ervan om enorm te genieten van het Kreeftenfestijn bij Hotel de L’Europe. Op het prachtige terras genieten we van de creaties met kreeft, uit de keuken van Bord’eau van chef Richard van Oostenbruggen.

bubbels de L'europe

Kennismaken met MagiMix

De komende periode mag ik een foodprocessor van het merk Magimix thuis testen. We beginnen de week dan ook met een demonstratie bij Magimix. Niet alleen van de foodprocessor, maar ook van hun paradepaardje, de Cookexpert. Een wonderlijk apparaat dat bijna alle handelingen qua koken van je overneemt. Ik ben in het begin wat sceptisch, maar het is een verdomd vernuftig apparaat! De review van de foodprocessor volgt binnenkort.

Kennismaken met Huawei

Later die week maak ik ook kennis met Huawei. Dit Chinese merk is in Nederland vooral bekend van zijn telefoons. Aangezien mijn eigen telefoon recent  gesneuveld is (dank je wel lieve echtgenoot...) hebben zij mij uitgenodigd om er eentje van hun uit te proberen, de P10plus. Die schijnt een fenomenale camera te hebben – nogal belangrijk voor mij – en die ga ik de komende tijd dus uitproberen.

P10plus testen

Family time

Tussendoor rijden we ook nog een dag op en neer naar Twente, aangezien mijn vader een ongelukje heeft gehad en werd voorzien van een nieuwe heup. Gelukkig gaat het inmiddels weer goed met hem en ben ik blij dat we ze weer gezien hebben! Lang leve eigen baas zijn, dat je dat zomaar kunt inplannen.

Just Meet dessert

Nog meer family time dat weekend, als onze dochter afzwemt voor haar Bdiploma en we dat vieren met een etentje in een van onze favoriete Leidse restaurants, Just Meet. En ook nu weer mag ze haar eigen dessert maken, samen met de chef. Te leuk!

Big Green Egg Fair

In datzelfde weekend is ook de Big Green Egg fair. Voor iedereen die van barbecueën op een kamado bbq houdt een topplek om inspiratie op te doen. Of gewoon, zoals wij, te genieten van heel veel lekker eten in het gezelschap van vrienden en alle kids. Is dit dessert  van Hidde de Brabander, 24Kitchen chef en patissier, geen plaatje?!

dessert Hidde BGEfair

Wat lunchen we vandaag?

Tijdens de bijeenkomst van mijn uitgever mag ik een praatje houden over mijn nieuwe boek. Het is ook het moment dat ik – eindelijk – de cover bekend mag maken. Het blijft een spannend moment.

Er is met zorg over nagedacht en er zijn keuzes gemaakt qua foto- en typografie. Gelukkig zijn de reacties positief. Ik kan niet wachten om jullie straks, in september, het eindresultaat te laten zien!

Ik kan jullie wel al een glimps laten zien van de beelden die in de aanbiedingsfolder van de uitgever staan, en die ook deze maand wordt verspreid naar o.a. de boekhandels en journalisten. Op basis van deze eerste indruk besluit een boekhandel vaak of ze een boek inkoopt. Ik ben súpertrots dat er maar liefst 4!! pagina's aan Wat lunchen we vandaag? wordt besteed. Dat is best uitzonderlijk en daarom des te gaver!

Aanbiedingsfolder Nieuw Amsterdam

In de keuken met

Binnenkort start er een nieuwe reeks op Smulpaapje; in de keuken met… Voor deze serie interviews spreek ik met uiteenlopende mensen die allemaal één ding gemeen hebben, ze werken in de foodbusiness.

Op het programma staan o.a. een chef, een kookboekauteur, foodbloggers, een foodfotograaf maar ook de tourchef van een bekende grappenmaker en een BBQ kampioen. Een hele diverse en volgens mij super leuke reeks om te lezen.

In de keuken met Ramon Beuk
  'Kip volgens Beuk'

Binnenkort gaat het eerste interview, met Ramon Beuk live. Want hem sprak deze maand als eerste. Hij kookte zelfs voor me! Later deze maand sprak ik ook nog met de heren van 'foodblog' CityGuys en  met Heel Holland Bakt winnaar én auteur, Menno de Koning. Die interviews volgen later deze zomer.

Ontdekken van nieuwe foodspots

Ook trok ik een dag uit om in Den Haag nieuwe hotspots te ontdekken, want daar is de afgelopen maanden het nodige nieuw geopend. Het leverde een hele gevarieerde, maar vooral hele smakelijke dag op. Al die nieuwe plekjes vind je binnenkort natuurlijk terug op Smulpaapje!

Weer op de foto

Voor een publicatie rondom de lancering van het nieuwe boek ga ik de laatste week van de maand weer op de foto. Het is nog steeds niet mijn hobby, maar volgens mij zijn de foto’s tof geworden. Het resultaat laat ik jullie in september uiteraard zien!

Susan confetti_WLWV
  foto: Rinze Vegelien voor Wat lunchen we vandaag?

En op diezelfde dag schieten we ook de állerlaatste foto's voor Wat lunchen we vandaag? en daar komt een héleboel confetti aan te pas ;-)

Mosselseizoen geopend

Zo tof, ik mag meevaren op een mosselboot ter gelegenheid van de opening van het mosselseizoen. In Zeeland wordt alles uit de kast gehaald om dit te vieren. Met een boot gaan we het Zeeuwse water op om de eerste mosselen op te vissen.

Een biersommelier vertelt welke biertjes goed samengaan met de schaaldieren en uiteraard proeven we ze ook. Op een zandplaat, ín de Oosterschelde. Hoe gaaf is dat?! Ik zal er binnenkort wat uitgebreider over schrijven, want de mosselen zijn dit jaar wel héél erg lekker!

lunch zandplaat.Mosselseizoen

Pindakaasontbijt

De maand sluit ik af bij de heren van Mister Kitchen. Naast dat ze al eerder chia-jam bedachten en heerlijke worstjes ontwikkelden, hebben de mannen in het geheim gewerkt aan zeven nieuwe smaken pindakaas, die vanochtend worden gelanceerd. Vanaf nu bij Albert Heijn verkrijgbaar en in zeven geweldig verrassende smaken. Ik laat jullie binnenkort weten welke mijn persoonlijke favoriet is.

MrKitchen pindakaas

Over de mannen van mister Kitchen lees je trouwens binnenkort meer op Smulpaapje, want voordat mijn zomervakantie begint interview ik ze nog voor de nieuwe rubriek 'In de keuken met..."

Hallo zomervakantie!

Omdat ook ik ga genieten van een paar weken zomervakantie verschijnt er komende maand geen Behind the Scenes. Die is er na de zomervakantie weer. Geniet van jullie zomer, geniet van elkaar en tot na de zomer! Liefs, Susan

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier