Menu Vind Restaurant
* vrijdag 27 januari 2017 *

Kijkje achter de schermen #1

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Hoewel de eerste week van januari hier nog officieel kerstvakantie was, is januari echt als een malle voorbij gevlogen.

Want na de drukte van alle voorbereidingen voor de feestdagen, is het deze maand al weer alle hens aan dek omdat 5 jaar Smulpaapje er aan komt. Maar er gebeurde nog veel meer…

Kerstvakantie

De eerste week van januari doen we het nog even rustig aan. We gaan een midweekje met het gezin weg. Boeken lezen, zwemmen, tijd met ons meisje en elkaar. Heerlijk. Hoewel ik het koken toch niet helemaal los kan laten en er per ongeluk een lekker recept ontstaat.

Vrouw Magazine Susan

Vrouw magazine

Het is al weer even geleden dat de fotoshoot plaatsvond, maar het eerste weekend van januari was het dan zo ver. Pontificaal in Vrouw Magazine. Met een pagina grote foto (hellup!) en een interview. Ook kwam er online nog het een en ander voorbij. Super leuk!

Persontbijt Lavinia Good Food

Er was in Amsterdam al een vestiging, waar ik ook al enthousiast over was. Maar vanaf nu is er op de Amstelveenseweg een tweede Lavinia. En wij mochten er komen ontbijten. Oh jongens, wat een feestje. Niet alleen is de zaak fantastisch ingericht, het personeel super vriendelijk maar de ontbijt/lunchkaart is echt smullen geblazen!

Lavinia_persontbijt web3.jpg Lavinia Chai web3.jpg

En laten we wel wezen, als je mij niet alleen aan de chia kokospudding krijgt maar ik maak ‘m daarna ook nog eens thuis na, dan heb je het begrepen. Een aanrader!

Shit happens

Januari was ook de maand met een hoop gedonder in de categorie 'Shit Happens' Ik onderging onderzoeken die gelukkig goed uitpakte. Onze dochter brak haar duim en kwam in het gips. En dan namen we ook nog eens afscheid van een geweldig fotograaf en mens. Het leven is soms niet alleen maar zonneschijn, dat moge duidelijk zijn.

Shit happens

24 uur Den Bosch

En juist daarom geniet ik op alle andere momenten volop van het moois het leven te bieden heeft. Zoals de 24uur die ik in Den Bosch doorbracht. Borrelen met allemaal leuke mensen en de dag erna, op eigen gelegenheid, de stad ontdekken en zwaar verrast worden. Want jeetje, wat is Den Bosch leuk zeg.

DitEetbar_DB

Alle tips zijn overigens allemaal al online. Maar ik ga zo snel mogelijk nog een keer terug om dat lijstje verder aan te vullen, want Den Bosch heeft me zeer positief verrast!

Family time

Hoewel ik al veel uit eten mag voor mijn werk, genieten we als gezin ook met regelmaat van samen uit eten.Liefst natuurlijk bij restaurants die je ook op Smulpaapje vindt. Afgelopen maand genoten we in ons eigen stadje van twee heel verschillende restaurants. Bij City Hall aten we geweldig Italiaans.

CityHall_pasta CityHall_tiramisu

En bij Just Meet was het, als altijd, weer op en top genieten van het verrassingsmenu. En mocht ons meisje weer in de keuken komen helpen om haar eigen dessert te maken!

JustMeet_Meike

Kroatische keuken

Namens het Kroatisch Verkeersbureau was ik uitgenodigd voor een workshop Kroatisch koken. Want hoe beter om een land te leren kennen dan via de eet- en kookcultuur. Onder leiding van chef en voormalig Masterchef winnaar Sascha de Lint kregen we eerst een hele proeverij van allemaal fantastische Kroatische hapjes, begeleid door super verrassende wijnen.

Kroatischekeuken_hapjes web3.jpg Kroatischezwarterisotto

Tot slot doken we ook nog zelf de keuken in om een zwarte risotto met pijlstaartinktvis te maken. Wat een feestje. En wat een mooie eerste kennismaking met dit voor mij nog onbekende land.

Kroatischeworkshop_Susan

Kijkje in de keuken van de Spaghetteria

Ook kreeg ik een exclusief kijkje achter de schermen bij Spaghetteria Oost.  De derde vestiging in Amsterdam van deze heerlijke Italiaanse pastabar (hun boek besprak ik al eerder) Voor één keer werd hun Laboratorio, waar alle pasta vers wordt bereid, speciaal voor ons geopend.

Wat een genot om te zien met hoeveel passie zijn hun eigen pasta's maken. Op dit moment wordt er volop geexperimenteerd met natuurlijke kleuring van de pasta. Zo zagen we ter plekke de eerste pogingen tot paarse papardelle, gekleurd met het sap van paarse oerwortel.

Spaghetteria_Oost Paarsepapardelle_Spaghetteria

Uiteraard mochten we ook proeven. Vier verschillende soorten, gekleurde, pasta aten we. Stuk voor stuk goddelijk, hoewel de ravioli rosso met gorgonzola & salie voor mij de absolute favoriet was. Spaghetteria vind je naast Amsterdam ook in Utrecht en ik ga denk ik maar eens een petitie starten voor een vestiging in Leiden...

Raviolirosso_Spaghetteria

Perslunch Hoofdstad Brasserie 'Alex invites'

Sinds de eerste kennismaking met Hoofdstad Brasserie kwam ik er al een aantal keren terug, met mijn gezin, met een vriendin. Maar nog niet eerder was ik in de gelegenheid om te gaan tijdens de maandelijks terugkerende 'Alex invites' momenten. Chef Alex Haupt nodigt iedere maand een andere gastchef uit om met hem te koken en een speciaal menu samen te stellen.

HoofdstadBrasserie_Alexinvites

Deze maand is Amerikaanse chef Braden Perkins te gast, die tegenwoordig in Parijs woont. Perkins runt 2 restaurants in Parijs, die alleen maar lovende kritieken krijgen. Wij mochten proeven van het menu dat 27 en 28 januari wordt geserveerd en mocht je dit op tijd lezen, reserveer gauw. Mijn hemel wat een feest.

En lees je dit te laat, zorg dan dat je een volgende editie van 'Alex invites' erbij bent. Want Alex alleen in de keuken is al een reden om naar Hoofdstad Brasserie te gaan, maar samen met andere chefs is het helemaal een culinair spektakel!

Work work work

Maar het Smulpaapje leven is niet alleen maar uitstapjes, events en perslunches (hoewel dat natuurlijk de krenten in de pap zijn ;-) ) De meetings van afgelopen maand waren allemaal om super toffe projecten in de steigers te zetten. En hoewel ik liefst héél hard van de toren zou willen roepen welke gave projecten dit allemaal zijn, moet ik ook nu weer héél even nog de kaken op elkaar houden.

Smulpaapje-5Jaar-LogoFeest

5 jaar Smulpaapje

Wat ik je wél alvast kan vertellen is dat over een kleine twee weken #5jaarSmulpaapje van start gaat. En dat wordt me toch een gaaf feestje....

Meer behind the scenes?

Alle kijkjes achter de schermen vind je hier!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier