Menu Vind Restaurant
* zondag 1 mei 2016 *

Kijkje achter de schermen - april

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Jullie gaven - naar aanleiding van mijn vraag op Facebook - aan het leuk te vinden om een kijkje achter de schermen van Smulpaapje te krijgen. En dat vind ik super leuk om te geven. Want veel van de dingen die ik doe zien jullie niet direct of pas later op de site of op Facebook.

Dus met veel plezier schreef ik deze eerste ‘behind the scenes’ met ook lekker veel, nog niet eerder gepubliceerde foto's


  Tijdens de persdag van W. Green (foto door Françoise Bolechowski)

Premiére TONY

Ik schreef er al over na de persvoorstelling, maar eind maart was er dan de officiële, feestelijke première van de documentaire over Tony’s Chocolonely. Geen straf hoor, om deze film in korte tijd twee keer te bekijken. En zeker niet als er een mini concert van Kyteman aan vooraf gaat!

Persdagen

In Proefpost van deze maand had ik het er al over, er waren veel persdagen deze maand. Als eerste ging ik naar die van W. Green. Niet alleen kijken en luisteren, maar natuurlijk ook lekker proeven. Zoals dit heerlijke yoghurtijs van Frozz. Mmmmm!

 
  Alles voor een mooie foto ;-) (Eerste foto door Françoise Bolechowski)

De persdag van Miss Publicity vindt plaats op het Westergasterrein in Amsterdam. Ook hier lekker proeven, bijkletsen en nieuwe producten ontdekken. Welke dat waren lees je in de Proefpost van deze maand.

Maar ik mocht er ook zelf aan de slag, en hoewel ik verre van creatief ben qua knutselen was ik met het eindresultaat van dit bordje, dat ik bij de stand van Woonexpress mocht maken, meer dan tevreden!

Ook de jaarlijkse culiperslunch wordt deze maand gehouden. Een stampvolle Kookfabriek met mooie kennismakingen en veel bekende gezichten. En nieuwe tradities. Want vorig jaar trakteerde ik er de bezoekers op brownies uit mijn boek, dat daar voor het eerst werd gepresenteerd.

Dat had Edwin Klaassen (#bakkertjezelf) onthouden. Dus speciaal voor hem en Mathijs Vrieze nam ik ook dit jaar een paar brownies mee, en werd de foto van vorig jaar net zo vrolijk wéér gemaakt ;-)


  Mathijs Vrieze en Edwin Klaassen tijdens de culiperslunch

Proeven bij Nadia & Merijn

Het is een drukke donderdag als ik niet alleen een lunchafspraak in Amsterdam heb, maar voor een borrel én diner uit óók nog mag komen proeven van de nieuwe producten van Nadia & Merijn. Het is zó leuk om te horen over de achtergronden van producten. Wie er allemaal bij betrokken zijn, hoe ze gemaakt worden en tot slot in de winkel belanden.

Oh en niet te vergeten proeven, zoals van deze labne, hemeltje wat lekker! (recept daarvan staat trouwens al op Smulpaapje)

Dat ik dol ben op de aanvulling van de Souq lijn van Nadia & Merijn blijkt wel uit het feit dat ik de dagen erna de couscous al opmaak, en de Argan olie ook in sneltreinvaart op gaat. De recepten komen in de komende weken online!

Familieontbijt bij Vondelpark3

Ik vind het een voorrecht dat ik met enige regelmaat mijn gezin mee kan nemen tijdens mijn werk. Want het reviewen van restaurants mag ik – lucky me – als werk bestempelen. Dus op zondagochtend, in het zonnetje, naar Amsterdam om samen te ontbijten is dan echt een feestje. Mijn review staat inmiddels al online, mocht je die willen lezen.

Stage en onderzoekinterviews

Ik word op een vroege maandagochtend geïnterviewd door een studente culturele antropologie over de verbanden tussen een foodie zijn en het gebruik van bijvoorbeeld instagram. Benieuwd wat haar onderzoek uiteindelijk oplevert.

Later deze maand werk ik ook nog mee aan een ander stageonderzoek over hoe sportkantines hun bezoekers kunnen beïnvloeden om gezonde snacks te kopen, in plaats van de gebruikelijke kantinesnacks.


   Persdiner bij Lavinia Good Food in Amsterdam

Restaurant review

Met een klein gezelschap mogen we de nieuwste kaart van Lavinia Good Food in Amsterdam komen uitproberen. Dit restaurant, dat voorheen alleen ontbijt en lunch verzorgde, gaat nu ook ’s avonds open. Het is sowieso altijd super leuk om oude foodie collega’s weer te spreken en nieuwe te ontmoeten, maar we eten ook nog eens geweldig. (de review vind je inmiddels al op Smulpaapje)

Mag ik nog een hapje?

In het voorjaar komen er altijd een hoop nieuwe boeken uit, met bijbehorende boekpresentaties. Super leuk om deze maand het eerste boek van Francesca Kookt - mag ik nog een hapje - ‘geboren’ te zien worden. Haar boekpresentatie vindt plaats in het heerlijke MaMa Kelly,. Ook dit keer mag mijn dochter mee, want ook voor de kinderen is een super leuke middag georganiseerd.

Meer over het boek de komende maand op Smulpaapje, want we hebben er al uit gekookt!

Jam en Zuur

Ook Philipine (LiefdevoorLekkers) lanceert deze maand haar eerste boek. En hoewel zij achter de schermen al aan menig boek heeft meegewerkt, is je eigen boek toch wel een unieke ervaring. Tijdens een kleine, intieme boekpresentatie mogen we proeven van gerechten uit haar boek. Alles is even lekker, maar de manderijnensiroop waarmee de gin tonics op smaak zijn gebracht ga ik echt als eerste maken ;-) Meer over haar boek binnenkort ook op Smulpaapje.

Op bezoek

En hoewel PR bureaus mij met regelmaat voor leuke events uitnodigen vind ik het ook belangrijk contact te onderhouden op de momenten dat er niet direct een aanleiding is. Dus rijd ik eind van de maand richting Rotterdam om koffie te drinken bij Coopr en even bij te kletsen. Altijd gezellig!


  Achter de schermen bij het maken van foodfoto's

En verder?

Verder ben ik vooral druk met de voorbereiding van een aantal mooie projecten. Doe ik een opdracht voor een leuke opdrachtgever (waarover later meer), schrijf ik aan een uitgebreid artikel dat deze zomer in een prachtig blad verschijnt en zorg ik ervoor dat jullie wekelijks een heleboel nieuwe, lekkere recepten op de site terugvinden.

Ik kan oprecht zeggen dat ik de leukste baan ter wereld heb! (Oh ja, en dan heb ik ook nog gewoon een privé leven met allerlei leuke en lekkere afspraken... Het is maar goed dat er 24uur in een dag zit ;-))

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier