Menu Vind Restaurant
* zaterdag 15 april 2017 *

Kijkje achter de schermen – april (deel 1)

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Normaal schrijf ik één keer per maand over alles wat ik heb ondernomen, om jullie op die manier een kijkje achter de schermen te geven bij alles wat ik doe voor Smulpaapje. Maar héél soms ben je met zoveel gave dingen tegelijk bezig, dat je dat onmogelijk allemaal in één artikel kunt proppen.

Dit was zo’n maand. Of beter gezegd, begin van zo’n maand. Dus neem ik je nu alvast mee, om je over alle toffe momenten van de afgelopen twee weken te vertellen!

SusanenRobert

Bakken bij Robèrt

Want de eerste dag van deze maand ik sta al met mijn handjes in het deeg bij Meester Boulanger, Robèrt van Beckhoven, tijdens een masterclass. Met bewondering luister ik naar zijn passievolle verhalen over brood en overwin mijn angst om zelf brood te bakken. Het hele artikel over deze masterclass lees je hier.

Culiperslunch

Het is eigenlijk één grote reünie van alle foodie collega’s die ik ken, gecombineerd met het ontdekken van heel veel leuke nieuwe producten en producenten. Alles komt samen tijdens deze jaarlijkse culiperslunch die door Marcus Polman samen met Pitch PR wordt georganiseerd.

Culipers.jpg

Voor mij waren een aantal van de grote ontdekkingen de overheerlijke kombucha van YaYa, de citroen caramel van Karamelsz. En, ik ben geen trendsetter dat moge duidelijk zijn, ik at er ook mijn eerste poké bowl, gemaakt door lieve Mathijs Vrieze. Dat recept ga ik gauw lospeuteren, want dit gaan jullie ook hartstikke lekker vinden!

Susan en Mathijs Vrieze

Maar er waren ook boeklanceringen, van o.a. het 2e boek van Smokey Goodness en in mijn goodiebag zat het nieuwe boek van OhmyFoodness, Reishonger.

Voedingseducatieproject

Deze maand kon ik ook eindelijk vertellen dat ik, al maanden achter de schermen, nauw betrokken ben bij het voedingseducatieproject op de Kaap in Amsterdam. Deze school heeft goed eten dit jaar op de agenda gezet en ik mocht hen daar in adviseren.

Het eerste, zichtbare, event in dit project was het Lenteontbijt. Als je weet dat van bijvoorbeeld groep 8 op deze school bijna de helft van de kinderen zonder ontbijt op school komt, dan snap je waarschijnlijk ook hoe hard het nodig is dat we de leerlingen iets leren over het belang van goed eten, en dat begint al met het ontbijt.

Ontbijtdagboek_ingevuld

Het Lenteontbijt was vooraf gegaan aan een week lang op school eigen ontbijtdagboekjes bijhouden. Wat daarop werd ingevuld was nogal wisselend. Van alleen koekjes met thee, tot boterhammen met veel zoetigheid, maar gelukkig ook yoghurt met cruesli.

Op donderdagochtend ontbeten we samen, met álle leerlingen van de school, inclusief de lerearen én de directeur. Stonden de tafels – met dank aan de lokale Albert Heijn, die in haar steentje bijdroeg door alle producten te leveren – vol met gezonde ontbijtopties.

Ontbijt_nieuwkomersklas.jpg ontbijt de Kaap

Van bruin brood, tot kwark en yoghurt. Met fetakaas, olijven en humus – vanwege het zeer internationale karakter van de leerlingen op school. Maar ook met groente, fruit en andere gezonde snacks.

Geweldig om te zien hoe er samen werd ontbeten. Werd gesproken over wat er op tafel stond. Maar vooral hoe er werd genoten van een goede start van de dag. Voor mij een kippenvelochtend.

Mijn eigen foodrevolution

Dit is waarom ik Smulpaapje doe. Dit is zijn de projecten die er toe doen. Op deze manier kan Smulpaapje haar kleine steentje bijdragen aan beter eten voor kinderen. Apentrots ben ik erop dat ik hier aan mag bijdragen.

En het houdt hier niet op. We maken ons op voor de volgende mijlpaal in dit project. Komende zomer organiseren we op school een heus foodfestival. Dat vertel ik jullie binnenkort nog meer over. Meer over dit project lees je hier!

Workshop Mezze maken met Nadia & Merijn

Vanuit het Lenteontbijt fietste ik door naar de workshop Mezze maken met Nadia en Merijn. Dat was wel even schakelen, maar het werd een heerlijke workshop. Letterlijk en figuurlijk. Want aan de hand van hun nieuwe boek Souq – de officiële review volgt nog – doken we met een tiental recepten de keuken in om zelf aan de slag te gaan.

Souq workshop.jpg

Het resultaat was een tafel vól met gevarieerde, waanzinnige gerechten. Die prima te maken zijn, zonder dat je een eeuwigheid in de keuken staat. Maar het levert wel gerechten op die zó lekker zijn dat we de restjes die overbleven onderling verdeeld hebben, om maar niks van dit lekkers te verspillen!

Er komt een 2e boek aan

Maar het meest geweldige nieuws van deze twee weken was toch wel dat ik ein-de-lijk bekend mocht maken dat er een tweede boek aan komt. Ook hier zijn de voorbereidingen, achter de schermen, al even bezig maar nu mag ik het dan van de daken schreeuwen!

Susan tekent boek 2

Super trots, ook hier op, ben ik dat dit boek ‘Wat lunchen we vandaag?’ in het najaar in de winkel ligt en dat Nieuw Amsterdam het boek gaat uitgeven. Het wordt nog even aanpoten, maar voor je het weet is het zo ver!

Efteling Challenge

En alsof het niet al druk genoeg was werd ik ook nog eens door de Efteling gevraagd om hun gezondere horeca te komen ontdekken. En tja, vertel je dochter maar eens dat mama “voor haar werk” naar de Efteling mag.

Dus Goede Vrijdag was voor haar (en een vriendinnetje) wel een héle goede vrijdag ;-) en ging ik op zoek naar plekken waar je in de Efteling gezond kunt eten. Ik heb er gelukkig een aantal voor je gevonden! Het hele artikel met alle tips lees je hier

Fijne Paasdagen

Dan is het nu Paasweekend en maken jullie je waarschijnlijk op voor een lekker lang weekend vrij. Ik wens jullie heerlijke dagen samen toe. Ik ga samen met mijn gezin bij mijn familie brunchen eerste paasdag.

Foodfoto_maken

Maar daarna ga ik weer hard aan het werk. Om een boek voor jullie te schrijven, nog een paar héle gave winacties klaar te zetten, een restaurant te reviewen én natuurlijk nog heel veel lekkere recepten voor jullie te maken. En hoe dat er uitziet, qua foto maken, zie je hier boven ;-)

Had ik al verteld dat ik de leukste baan ter wereld heb?! Over twee weken laat ik je weten hoe de rest van mijn maand eruit zag. Tot dan!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier