Menu Vind Restaurant
* woensdag 26 februari 2020 *

Italiaanse ovenschotel

Susan Aretz – Recepten

bloemkooldinergehaktovenschotel

De Engelsen hebben hun cottagepie, wij hebben vanaf nu een Italiaanse ovenschotel. Smakelijk gehakt en lekker wat groente, onder een dakje van romige puree met mozzarella. Yum!

Als je wil kun je de hele ovenschotel voorbereiden, tot het moment dat je ‘m normaliter in de oven zou zetten. Ideaal dus om klaar te maken op een dag dat je wat meer tijd hebt.

Italiaanse ovenschotel Smulpaapje

Italiaanse ovenschotel

voor 4-6 personen
1 kilo kruimige aardappelen, geschild en in kwarten
melk / boter / zout & peper + nootmuskaat – naar smaak om puree te maken
50g geraspte Parmezaanse kaas (+ wat extra)
750g bloemkoolroosjes (bloemkool van een kilo ongeveer voor nodig)
250g cherrytomaatjes, gehalveerd en vocht eruit geduwd
400g rundergehakt
1tl oregano
1tl rozemarijn
1tl tijm
1tl knoflookpoeder (of gebruik 1 teentje knoflook, uitgeperst)
zout & peper
1 bol mozzarella (125g)

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen 200C (hetelucht)
Bereidingstijd: 20 minuten + kwartier oventijd

Italiaanse ovenschotel

Zet twee grote pannen op met water en breng die aan de kook. Kook de aardappelen in ruim, gezouten water in 12 minuten gaar. Giet af, laat even uitstomen en maak er met de melk, boter en kruiden een romige puree van. Roer er dan de 50g Parmezaanse kaas doorheen. In de tijd dat de aardappels koken blancheer je ook de bloemkoolroosjes in de andere pan met kokend water. Die hebben maar 5 minuten nodig. Giet die af en laat even uitstomen.

Ovenschotel met gehakt en bloemkool

Je wilt niet dat je ovenschotel te nat wordt dus met je vinger duw je (voorzichtig!) het vocht uit de gehalveerde tomaatjes. In een koekenpan bak je tenslotte op hoog vuur het gehakt rul. Kruid dit met de gedroogde kruiden en met zout & peper. Nu is het een kwestie van je ovenschotel samenstellen.

Doe op de bodem het gehakt. Daarover heen gaan de tomaatjes en bloemkool. Daarop de puree. En op de puree verdeel je de mozzarella. Voor wie er van houdt nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas. Zet dit een kwartiertje in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Verhuisbericht

Binnenkort gaan Smulpaapje en Carpefckndiem samenwonen op SusanAretz.nl

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier