Menu Vind Restaurant
* woensdag 23 oktober 2019 *

Italiaanse kip met tomaat uit de oven

Susan Aretz – Recepten

dinerkipovenschoteltomaat

De eenvoud van de Italiaanse keuken zie en proef je terug in dit eenvoudige ovenrecept voor kip. Flarden ervan zag ik in een Australisch kookprogramma, met een van origine Italiaanse dame als presentatrice.

Haar recept vulde ik verder aan met mijn eigen interpretatie en het resultaat is deze overheerlijke Italiaanse kip met tomaat uit de oven. En ja… kluiven mag!

Italiaanse kip tomaat Smulpaapje

Italiaanse kip uit de oven voor 4 personen

4 scharrel kippenboten
4 blaadjes verse salie
1 grote tak rozemarijn
3 tenen knoflook, gehalveerd
1el olie
350g trostomaten
100g Taggiasche olijven met pit (of iedere andere Italiaanse olijf)
200ml witte wijn (of gebruik kippenbouillon)

voor erbij: ciabatta – gekookte sperzieboontjes
verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C

Italiaanse kip met tomaat uit de oven

Kruid de kippenpoten royaal met zout en peper. Verwarm in een grote koekenpan de olie en fruit hierin 2 minuten de rozemarijn, salie en knoflook aan op niet al te hoog vuur. Haal die daarna uit de pan en doe ze alvast in de ovenschaal. Braad nu de kippenpoten op redelijk hoog vuur 3 minuten aan. Eerst op de velkant, tot die mooi goudbruin is. Daarna nog een minuut of 2 op de andere kant. Hevel ze nu over naar de ovenschaal, inclusief het vet uit de pan.

Eenvoudig ovenrecept voor kip

Leg de tomaten rondom de kip en verdeel de olijven. Giet nu de wijn (of bouillon) erbij en zet de ovenschaal 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Kook de boontjes in 8-9 minuten beetgaar en bak (indien nodig) de ciabatte de laatste 8 minuten mee in de oven. Serveer de kip en gebruik de ciabatta lekker om alle sappen uit de ovenschaal met op te dopen. Buon appetito!

Italiaanse kip bord Smulpaapje

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier