Menu Vind Restaurant
* dinsdag 25 februari 2020 *

Italiaans stamppotje

Susan Aretz – Recepten

aardappeldineritaliaanspreistamppot

Sommige gerechten ontstaan in je hoofd, dan ga je ze uitproberen en krijg je ’s avonds nog net geen applaus aan tafel maar wel het verzoek om deze heel snel nóg een keer te maken. Daar kun je toch alleen maar heel erg blij van worden?

Dan is dit Italiaans stamppotje ook nog eens zo gemaakt en ieder moment van het jaar lekker. Hoe fijn is dat?!

Italiaans stamppotje_2020

Voor 4 personen

1-2el neutrale olie
750g prei, in ringen en heel goed gewassen en uitgelekt
1el gedroogde basilicum
zout & peper
1kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
3-4 el lekkere extra vierge olijfolie
125g buffelmozzarella
250g cherry tomaatjes, gehalveerd
50g geraspte Parmezaanse kaas
200g Italiaanse salami, in blokjes

optioneel: verse basilicum, ter garnering
Bereidingstijd: 20 minuten

Italiaans stamppotje

Zet de geschilde aardappels in ruim water op, breng aan de kook en kook tot ze goed gaar zijn (ongeveer 12-14 minuten). In de tussentijd verhit je een grote pan met de neutrale olie en smoor hier de prei met zout, peper en basilicum in 10 minuten beetgaar in aan. Snijd in de tussentijd de tomaatjes door de helft, de salami in blokjes en de mozzarella in stukken. Voeg de tomaatjes en salami toe en warm even mee.

Super snel stamppotje

Giet de aardappels af, laat even uitstomen en stamp ze fijn met de extra vierge olijfolie (in plaats van melk dus). Doe daar de prei en de geraspte kaas bij en meng even goed door. Tot slot meng je voorzichtig de mozzarella erdoor. Proef, eventueel nog wat zout, peper, als je het gebruikt nog wat verse basilicum en je kunt aan tafel!

2 reacties

Reactie van Els Hengstmengel (aka KnutzEls)

Lekker, ga ik maken. Maar dan zonder salami voor de vega variant :-)

Reactie van christien

Een echte favoriet geworden hier.

Reactie formulier