Menu Vind Restaurant
* woensdag 4 april 2018 *

Hummus bowl met cavalo nero

Susan Aretz – Recepten

dinerkikkererwtenvegetarisch

Dit is zo’n recept dat, als je een blik kikkererwten in huis hebt, heel snel in elkaar draait (letterlijk eigenlijk) na een dag werken, kinderen ophalen en/of andere drukke toestanden.

Ik maakte ‘m met roergebakken cavalo nero en wat champignons, omdat die toevallig nog in de koelkast lagen. Maar iedere favoriete groente die snel klaar is kan als topping worden gebruikt. Lekker ook om samen met de Za’atar pita’s te eten!

Hummusbowl Smulpaapje

Voor 2 personen als lichte maaltijd

1 blik kikkererwten (400g) – níet uit laten lekken!
1el lekkere olijfolie
¼ el citroensap
¼ tl knoflookpoeder
zout en peper
200g cavalo nero
1tl paprikapoeder
optioneel: 150g feta

Hummus bowl met cavalo nero

Doe de kikkererwten met het vocht in een pannetje en warm kort op, tot ze warm zijn. Giet af, maar bewaar het vocht! Doe de helft van de kikkererwten met de olie, citroensap, knoflookpoeder en afgegoten vocht in een foodprocessor en draai tot hummus. Voeg evt nog wat extra olie of citroensap naar smaak toe. Breng verder op smaak met zout en peper en zet even weg.

Roergebakken cavalo nero

Verhit in een pan een drup olie en roerbak de cavalo nero in een paar minuten beetgaar. Haal uit de pan en rooster hierin de andere helft van de kikkererwten, bestrooid met paprikapoeder, tot ze licht gebruind zijn.

Hummus bowl

Schep de hummus over twee borden en spreid uit. Verdeel hierover de gebakken cavalo nero en de geroosterde kikkererwten. Top met verkruimelde feta, als je die gebruikt. Drupje olie er nog over, pitta chips erbij en klaar ben je!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier