Menu Vind Restaurant
* donderdag 8 juni 2017 *

Hotmilk cake

Susan Aretz – Recepten

bakkencake

Ik had nog niet eerder van het principe gehoord, tot ik online zocht naar een goed recept waarbij ik  met vlierbloesem op smaak gebrachte melk kon gebruiken. Dat werd in dit recept niet gedaan, maar het resultaat was geweldig!

De hete melk met boter zorgt voor een hele bijzondere textuur aan deze verder super simpel te maken cake. En uiteraard kan dat ook gewoon met normale melk!

Hotmilk cake Smulpaapje

Voor één cake, ongeveer 10 plakken

4 eieren
400g suiker
2tl vanille extract
300g bloem
2tl bakpoeder
½ tl zout
125ml melk – je kunt de melk op smaak brengen door hem met vliesbloesem te laten trekken (zie mijn speciale vlierbloesemartikel)
125g boter

Verder nodig: oven voorverwarmen op 175C – cakeblik ingevet of voorzien van bakpapier

Simpel cakerecept

Verwarm de melk – niet laten koken – en smelt hier de boter in. In de tussentijd mix je de suiker met de eieren tot de suiker in zijn geheel is opgenomen, doe er dan de vanille bij. In een aparte kom met je bloem, bakpoeder en zout. Meng dat met het eier/suikermengsel en roer goed door. Als laatste de warme melk met boter en meng tot een glad beslag.

Hotmilk cake

Giet dit in je voorbereide cakeblik en zet dat in de voorverwarmde oven. Bak ongeveer 35-40 minuten. Controleer dan met de satéprikker of die er schoon uitkomt, zodat je zeker weet dat je cake gaar is. Laat anders nog een 5 minuten extra staan. Oventemperaturen kunnen namelijk verschillen, dus controleer nogmaals voor je de cake uit de oven haalt.

Laat in het cakeblik afkoelen, voor je de cake er voorzichtig uithaalt en op een rooster helemaal laat afkoelen. Bestrooi voor serveren met wat poedersuiker. Genieten maar!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier