Menu Vind Restaurant
* zondag 12 november 2017 *

Home sweet home Xmas van Yvette van Boven - Review

Susan Aretz – Reviews

review

Home sweet home Xmas verschijnt slechts luttele tijd na haar boek Home sweet Home. Gemaakt uit noodzaak, omdat Yvette meer feestelijke recepten in haar repertoire had dan paste in het eerder genoemde boek.

Yvette houdt van koken voor de feestdagen en dus bundelde ze al haar feestelijke recepten in dit Kerstboek. Dat is eigenlijk ook meteen het probleem dat ik met dit boek heb…

HomesweethomeXmas

Home sweet home Xmas

Want wat mij betreft is Home sweet home Xmas namelijk geen kerstboek. BAM! Eerste kritiekpunt ooít op een boek van Yvette van Boven. Suggestie eigenlijk eerder hoor, want je mag het een kerstboek noemen, ik denk dat dit boek voor meer geschikt is dan het samenstellen van je kerstmenu. Bedenk maar wat voor een feestelijke gelegenheid dan ook en je kunt met dit boek iets lekkers op tafel zetten.

Tja, ik heb het geprobeerd, kritisch zijn. Kunnen we nu weer gewoon doorgaan met vertellen waarom je dit boek wilt kopen.

Voor alle feestelijke gelegenheden

In het boek vind je volop inspiratie en recepten voor de feestdagen. Suggesties voor hoe je de kerstdagen plant, recepten voor lekkere ontbijtjes, maar ook volop hoofdgerechten, bijgerechten én drankjes.

Alles in de kenmerkende stijl van Yvette, dus met illustraties, goede uitleg en de fotografie van wederhelft Oof. Donkere foto’s ook weer (soms iets té donker naar mijn smaak) maar wel volop in de Kerststemming.

Kies je favoriete kerstrecepten

Ik koos twee recepten uit om te maken. De Scotch eggs, die we normaliter meenemen uit Engeland als we daar zijn. Het werd meteen het eerste recept van Yvette dat niet lukte. Wat ik ook probeerde, ik kreeg de zacht gekookte eieren niet gepeld. Volgens Onno Kleyn – die op mijn wanhoop op Twitter reageerde – omdat voor zacht gekookte eieren je niet té verse eieren gebruikt (zoals het recept meldt).

Pompoenbrood Yvette

In de tussentijd bakte ik wel, tot in de perfectie en met alle gemak. het pompoen, feta & saliebrood. In het boek vind je dat recept bij de ontbijtjes. Ik serveerde ‘m ’s avonds bij de soep en de rest later in het weekend bij de borrel. Heerlijk! De Scotch Eggs gaan in de herhaling, maar het recept van het pompoenbrood deel ik graag met jullie!

Feestelijke recepten in Home sweet home Xmas

Of je dit boek nu gebruikt voor de kerstdagen (je zult nooit meer om inspiratie verlegen zitten) of voor een ander feestelijk etentje, het is Yvette van Boven wederom gelukt om een boek te maken dat je hoe dan ook graag in de kast wilt hebben staan.

Home sweet home Xmas van Yvette van Boven is uitgegeven door Fontaine Uitgevers, kost € 29,95 en is online te koop en in de boekwinkel.

 

Eén reactie

Reactie van Arja

Lijkt me een fantastisch boek, met planning,tips en meer moet het deze kerst en eromheen allemaal lukken.

Reactie formulier