Menu Vind Restaurant
* donderdag 13 juli 2017 *

Hele zeebaars van de BBQ

Susan Aretz – Recepten

bbqdinervis

Ik hou er zo van, een hele maaltijd bereiden op de BBQ. Zeker als dat met een prachtige hele vis is, zoals de wilde zeebaars die wij onlangs van de barbecue aten. Het was ook meteen een geweldig moment om onze dochter te laten zien hoe een vis eruit ziet en haar het respect voor haar eten verder bij te brengen.

Daarna hebben we er met z’n allen tot in onze tenen van genoten. Zó puur en lekker. En makkelijker te maken dan je denkt!

zeebaars BBQ

Voor 4 personen

2 zeebaarzen (wij kozen voor wilde zeebaars, de gekweekte variant is iets budgetvriendelijker)
2 citroenen, in plakjes
1 bos verse peterselie
zout & peper
1el olijfolie

verder nodig: Barbecue (indirect) verhit tot 190C

Hele vis van de BBQ

Laat de vissen bij de visboer schoonmaken, maar laat de kop eraan zitten. Wrijf de buikholte en de buitenkant in met zout en peper. Snijd in de filets de vis iets in en wrijf daarna de buitenkant van de vis in met olie. Vul de vis met plakjes citroen en lekker wat peterselie.

Zeebaars van de barbecue

Verhit de BBQ tot 190C (indirect) en leg de vis op het rooster, maar laat de klep van de barbecue open. Na ongeveer 5-7 minuten kijk je of je de vis makkelijk om kunt draaien. Gebruik hier bijvoorbeeld een platte spatel voor. De vis mag niet meer kleven aan het rooster, pas dan draai je ‘m om. De tijd die die daarvoor nodig heeft zal ook afhangen van de grootte van de vis.

zeebaars vd BBQ

Hoe weet je of vis gaar is?

Rooster de vis daarna ook nog 5-7 minuten op de andere kant. Zeker weten dat je vis gaar is? Ik controleer dan of ik de huid makkelijk los kan krijgen van de vis. Is dat het geval dan is de vis gaar. Gaat dat niet soepeltjes, laat ‘m dan nog even liggen. Wij aten de zeebaars met aardappeltjes & worteltjes van de barbecue. Heerlijk!

BBQmaaltijd

2 reacties

Reactie van Arthur

Ziet er goed uit op de foto? Je gebruikte een kamado? Hoe lang heb je de marinade laten intrekken?

Reactie van Smulpaapje

ha Arthur, ja klopt. Wij hebben een Black Bastard. Je kunt het zo lang laten intrekken als je zelf wilt, maar omdat je alleen olie, citroen en kruiden gebruikt heeft het niet lang nodig om smaak af te geven.

Reactie formulier