Menu Vind Restaurant
* woensdag 25 juli 2018 *

Hele kip van de BBQ met grapefruit & gerookte paprika

Susan Aretz – Recepten

bbqkip

Op Pinterest (volg je me daar ook al?) kwam ik een te gek recept tegen voor een geroosterd kippetje met gerookt paprikapoeder. Ik hou van die smaakmaker, omdat het net dat beetje extra aan een gerecht geeft in plaats van gewoon paprikapoeder.

Uiteraard verbouwde ik daarna het originele recept volledig en is dit mijn versie ervan geworden. Uiteraard kun je in plaats van de BBQ ook je oven gebruiken. De temperaturen en tijden zijn daarvoor hetzelfde.

BBQ kip grapefruit

Voor vier personen

1 scharrelkip van ongeveer 1 ½ kg
1 ½ tl gerookt paprikapoeder
2el clementine olijfolie (via Foodelicious)
1tl knoflookpoeder
rasp van 1 grapefruit

4el sinaasappelbloesemhoning + 2el grapefruitsap

Hele kip van de BBQ met grapefruit & gerookte paprika

Meng paprikapoeder met olie, knoflookpoeder en rasp en smeer hier de hele kip zo goed mogelijk mee in. Doe de twee uitgeknepen helften grapefruit in de holte van de kip, die geven dan nog extra smaak af. (resterende grapefruit gewoon lekker zo opeten. Zet de kip op een bakring in een ovenschaal en verwarm de BBQ (indirect) tot 200C. Is de BBQ warm, dan de kip erop en deksel dicht.

BBQ kip grapefruit before

Geroosterd kippetje van de barbecue

Meng de honing met grapefruitsap in een pan en verwarm kort. Smeer hiermee, nadat een half uur van de tijd is verstreken, de kip mee in. Herhaal dit een kwartier later weer. Check na een uur of de kip al gaar is. Dat is het geval als je de poten inprikt en er helder (dus geen roze) vocht uitkomt. Is dat niet het geval laat ‘m dan nog een kwartier staan en check dan weer.

Serveer de geroosterde kip met frietjes (uit de oven) en een lekkere salade of andere groente naar keuze.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier