Menu Vind Restaurant
* vrijdag 10 juni 2016 *

Hele dorade uit de oven

Susan Aretz – Recepten

ovenschotelpreivis

Soms is eenvoud het mooiste wat er is. Iedere woensdag is er bij ons markt en is de lekkerste verse vis te koop. Ik probeer altijd zoveel mogelijk, ook hier, met de visseizoenen mee te kopen. Niet alleen omdat de vis dan op z’n best is, maar ook omdat ‘ie dan het beste betaalbaar is.

Een goede vis heeft maar heel weinig nodig om mega lekker te zijn. Zoals deze fantastische hele dorade uit de oven. In nog geen half uur op tafel!

Voor 2 grote eters

2 hele dorades, schoongemaakt door de visboer
1 prei, in ringen (goed gewassen en uitgelekt)
1 citroen, rasp en daarna in plakjes gesneden
15g peterselie
zout en peper
olijfolie

Verder nodig: grote ovenschaal – oven voorverwarmen op 175C

Hele dorade uit de oven

Spoel de vissen nog even onder koud water af en dep droog. Bestrooi de binnen- en buitenkant met zout en peper en leg ze in de ovenschaal. In de buikholte gaat de peterselie. Gewoon lekker in z’n geheel, je hoeft niks te snijden.

Vis en groente uit de oven

Verdeel de prei in en rondom de vis en verdeel de citroenrasp erover heen. Leg de plakjes citroen in en op de vis en besprenkel alles met wat lekkere olijfolie. Schuif de ovenschaal de voorverwarmde oven in. Afhankelijk van de grootte van je vis bak je de vis 15-20 minuten. Serveer de dorade met deze lekkere parelcouscous, die klaar is in de tijd dat de vis in de oven staat!

Hoe weet je of de vis gaar is?

Ik controleer dat altijd door het vel van de vis los te maken. Laat dat heel makkelijk los en kun je het zonder veel moeite eraf halen, dan is je vis gaar!

Eén reactie

Reactie van robby

De Dorade is zeker een vis die door iedereen makkelijk is te bereiden. Dit recept hier is door zijn eenvoud echt een Topper.

Oh, vergeet de wijn niet!

Reactie formulier