Menu Vind Restaurant
* woensdag 13 maart 2019 *

Hartige taart met witlof, peer & gorgonzola

Susan Aretz – Recepten

dinerhartigetaartvegetarischwitlof

Ik maakte deze hartige taart als makkelijke maaltijd voor het eten ’s avonds, maar eigenlijk is ‘ie multifunctioneel. Hij kan namelijk ook heerlijk bij de borrel worden geserveerd, of met een beetje salade erbij als lichte lunch.

Hij combineert het zoete van de peer, met gekarameliseerde witlof en het beetje pit van de blauwe kaas. Een feestje voor je smaakpapillen en zodanig in balans dat ook de kleine Smulpaapjes ervan zullen genieten.

witlloftaart peer Smulpaapje

Voor vier personen, als maaltijd

1 rol kant en klaar vers bladerdeeg
3 stronken witlof, in kwarten
6 dunne plakjes, beetrijpe peer
6 dunne plakjes Gorgonzola (of gebruik een mildere kaas naar keuze)
1tl gedroogde tijm
1el honing
optioneel: extra kaas

verder nodig: rond bakblik met losse bodem, oven voorverwarmen 200 C

Hartige taart met witlof, peer & gorgonzola

Verhit een pan met een klontje boter en wat olie en bak hierin de witlof aan, een minuut of tien. Besprenkel halverwege met de honing. Zorg dat alle kanten van de witlof goed gebakken zijn. Besprenkel tot slot met de tijm. Rol het bladerdeeg uit in het bakblik en snijd waar nodig de zijkanten bij.

Vegetarische hartige taart 

Leg op het deeg, kloksgewijs de witlof, de peer en de gorgonzala. Bestrooi met nog wat extra blauwe kaas. Als je wilt kun je eventueel ook nog wat noten toevoegen. Bak de hartige taart nu 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin kleurt en de kaas gesmolten is. Je kunt de hartige taart lauwwarm of koud serveren, al naar gelang je eigen voorkeur.
 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier