Menu Vind Restaurant
* woensdag 16 oktober 2019 *

Hartige aardappeltaart

Susan Aretz – Recepten

aardappeldinerhartigetaartsamenwerking

Samenwerking - Dat de aardappel een veelzijdig ingrediënt is heb ik jullie de afgelopen tijd al met regelmaat laten zien. Want je kunt er zoveel meer mee dan koken en eten met groente en vlees of vis. Kijk hier maar eens

Vandaag laat ik je zien hoe makkelijk het is om met aardappelblokjes een hartige taart te maken. De krokante aardappel is de topping van een hartige taart met romige spinazie en nog veel meer verrassende ingrediënten. Kijk maar....

hartigetaart krokante aardappel_Smulpaapje

Hartige taart voor vier personen

350g verse spinazie
waterkoker met kokend water
75g kruidenkaas (zoals Boursin)
1el olie
450g aardappelblokjes
1tl tijm
zout en peper
50g salami, in blokjes
2 tomaten, zonder zaadlijst, in plakjes
1 rol vers bladerdeeg

verder nodig: rond bakblik, met losse bodem (ingevet) – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)

Hartige taart met krokante aardappelblokjes

Start met de spinazie, die doe je in een vergiet en  daar giet je kokende water over zodat de spinazie slinkt. Laat het vervolgens iets afkoelen en knijp dan alle vocht eruit. Meng dit met de kruidenkaas. In de tussentijd verwarm je wat olie in een koekenpan en bak je op hoog vuur de aardappelblokjes in 10 minuten licht goudbruin aan. Breng op smaak met zout, peper en tijm.

Hartige aardappeltaart

Beleg je ingevette bakblik met het bladerdeeg en snijd eventueel overtollig deeg aan de bovenkant weg. Op de bodem van het deeg verdeel je de spinazie en daarop gaan de salamiblokjes en plakjes tomaat. Dek alles af met de krokante aardappelblokjes en bak de hartige taart 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg goudbruin en gaar is en je aardappelblokjes lekker krokant zijn.

Meer aardappelrecepten

Zoek je meer inspiratie voor recepten met aardappel? Kijk dan ook eens op Aardappels.nl

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier