Menu Vind Restaurant
* woensdag 6 februari 2019 *

Hartig Valentijnsontbijt

Susan Aretz – Recepten

ontbijtvalentijn

Is jouw Valentijn niet zo’n zoetekauw en wil je in plaats van een zoet Valentijnsontbijt een hartig ontbijtje maken, dan is dit heerlijks speciaal voor jullie! In minder dan tien minuten maak je deze snelle versie van een Croque Monsieur.

Zet er een kopje koffie of thee naast, rode roos in een vaasje, wat vers fruit en klaar ben je. Wie verras jij dit jaar?

Hartig valentijnsontbijt_ Smulpaapje

Voor 1 Valentijnsontbijtje

2 sneetjes casino witbrood
1 ei (klein)
handje geraspte kaas
zachte roomboter

Verder nodig: hete koekenpan – hartjes uitsteker

Hartig valentijnsontbijt

Besmeer beide boterhammen met roomboter. Steek dan, uit beiden, in het midden een hartje. Bestrooi de niet besmeerde kant één boterham met geraspte kaas. Leg de andere erop. In het hartje is nu ruimte, die heb je straks nodig!

Valentijnsontbijt met ei

In je hete koekenpan gaat een kleine drup olie, leg daarin de boterham en bak aan één kant goudbruin. Boterham omdraaien en bakken aan de andere kant. Tegelijkertijd gaat nu in het hartjesgat een eitje. Maar let op: breek je ei eerst in een bakje, want je hebt niet alle eiwit nodig (als je alles tegelijk erin doet loopt het over!) Voorzichtig dus een schepje eiwit in het hartje en daarna ook de eidooier. Bak nu op matig vuur, tot het eiwit helemaal gestold is.

Serveer op een mooi bord met nog wat hartjesfruit (ik gebruikte een mango) en heel veel liefde!

Hartig_Valentijnsontbijt Smulpaapje

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier