Menu Vind Restaurant
* woensdag 4 september 2019 *

Grieks stamppotje met spinazie

Susan Aretz – Recepten

aardappeldinersamenwerkingspinaziestamppot

Samenwerking - Lekker kan soms zó eenvoudig zijn. Wie houdt er nou niet van aardappelpuree? Het is een van de favoriete manieren van onze dochter om aardappels te eten. Puur al lekker, maar op smaak gebracht als verrassend stamppotje wordt het nóg lekker.

Stamppotrecepten kun je trouwens niet genoeg hebben. Ze zijn snel en makkelijk te maken en daarmee de ideale doordeweekse maaltijd voor het hele gezin!

Grieks stamppotje spinazie smulpaapje

Grieks stamppotje voor vier personen

1kg kruimige aardappelen
300g spinazie
100g feta
100g kalamata olijven
50g zongedroogde tomaatjes
zout & peper

Snel stamppotrecept met spinazie

Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Kook ze in gezouten, kokend water in ongeveer een kwartier goed gaar. Laat ze na het afgieten en uitstomen, zodat het meeste van het water verdampt. Met een stamper maak je een grove puree van de aardappels (zonder melk te gebruiken!). Zorg dat alles nog warm is als je in delen de spinazie door de puree schept. Door de warmte slinkt namelijk de spinazie. Herhaal dit tot je spinazie op is.

Grieks stamppotje

Halveer de olijven en snijd de tomaatjes iets kleiner en schep die door de stamppot. Breng op smaak met (matig) zout en voldoende zwarte peper. Aan het eind verkruimel je de feta over en door de stamppot. Serveer meteen.

Meer aardappelrecepten

Zoek je meer inspiratie voor recepten met aardappel? Kijk dan ook eens op Aardappels.nl

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier