Menu Vind Restaurant
* vrijdag 6 juli 2018 *

Granolataartjes met kiwi (traktatie)

Susan Aretz – Recepten

kiwisamenwerkingtraktatie

SAMENWERKING – Hieperdepiep hoeraaaaa. Smulpaapje jr. is jarig. Acht jaar alweer! En speciaal voor haar verjaardag maakte ik deze granolataartjes met kiwi. Zijn ze niet tof?  Wat ik er zo feestelijk aan vind is dat ze wel echt als een taartje eruit zien, maar stiekem ook een beetje gezond zijn.

De bodem is gezoet met appelmoes en daarna gebakken. De vulling is halfvolle kwark en daar bovenop vind je de zoete, maar oh zo gezonde groene kiwi. Maar boven alles zijn ze ook nog eens gewoon super lekker!

kiwitaartjes met granola_def.jpg

Voor 12 stuks

250g granola, naar keuze
100g appelmoes
50g honing
Halfvolle kwark, een lepel per granolacup
2 Zespri Green kiwi, in partjes (zonder schil)
Aardbeienjam (zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerst), een theelepel per granolacup
verse munt, ter garnering
12 bosbessen

Verder nodig: een muffinblik *) – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Bereidingswijze granola taartjes met Zespri green kiwi

Zorg dat de granola niet te grof is, zodat je ‘m goed kunt mengen met de appelmoes en honing. Eventueel kun je de granola in een foodprocessor nog iets fijner malen. Meng de granola dan met de appelmoes en honing en bedek de bodem van het muffinblik ermee. Zorg voor een iets opstaand randje, zodat de kwark straks goed op z’n plek blijft. Duw goed stevig aan, zodat ze straks niet uit elkaar vallen als je ze eruit haalt. Met vochtige vingers gaat dat heel makkelijk.

Bak de granolacups 8-10 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat dan afkoelen en duw ze voorzichtig uit de holtes van het muffinblik. Laat ze nu helemaal afkoelen en zet ze op een mooie schaal.

Gezonde traktatie met kiwi

Vul de granolacups nu met een lepel kwark. Doe daarop een theelepel jam en garneer met partjes groene kiwi, een bosbes en een klein takje munt. Meteen serveren, dan zijn ze het állerlekkerst!

Tips voor de lekkerste granolataartjes

NB: een muffinblik van siliconen werkt het beste voor deze taartjes, omdat je de cups dan naar boven kunt duwen. Of gebruik, zoals ik ook deed, een bakblik met losse bodems, zgn. 'sandwich bakblikken'. De granolataartjes zijn knapperig als ze zijn afgekoeld, maar worden naar verloop van tijd weer wat zachter (vanwege de appelmoes) bak ze dus niet té lang vantevoren. Gelukkig zijn ze zó klaar!

Samenwerking Smulpaapje en Zespri

Dit recept is gemaakt in opdracht en onderdeel van een betaalde samenwerking met Zespri kiwi. Het is een van de vier kiwirecepten die je de komende maanden op Smulpaapje zult vinden.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier