Menu Vind Restaurant
* woensdag 19 december 2018 *

Glühwein kindercocktail (zonder alcohol)

Susan Aretz – Kerst recepten

drankjeskerst

Samenwerking - Op feestelijke momenten schenken wij als ouders onszelf vaak een glas lekkers in. Om ook op deze momenten met je kinderen feestelijk te proosten bedacht ik een kindercocktail (zonder alcohol) die dat ook voor hen extra lekker maakt.

Bij ons dametje was deze mocktail zo’n succes dat ze het weekend meteen uitriep tot kindercocktail weekend. Dus ja, ook van je gewone zaterdagborrel maakt het een bijzonder moment. Dit is hoe je ‘m maakt.


 foto: Marrigt van der Valk

Je hebt nodig:

225ml Cool Bear® suikervrije limonadesiroop (ik gebruikte Cassis/Framboos)
500ml ongefilterd perensap
2 stokjes kaneel (ongeveer 9 gram)
1 steranijs
2 schijfjes sinaasappelrasp
225ml water
1kg stoofpeertjes (geschild)

Bereiding: 10 minuten
Stooftijd: 45 minuten

Kindercocktail met Cool Bear limonadesiroop

Je maakt in eerste instantie eigenlijk gewoon stoofpeertjes. Maar doordat je onder meer de siroop van Cool Bear als smaakmaker gebruikt hoef je geen extra suiker toe te voegen. En omdat het een alcoholvrije cocktail wordt gebruik je uiteraard ook geen alcohol, maar koos ik voor perensap.

Stoofpeertjes zonder toegevoegde suiker

Zet de peertjes met alle ingrediënten op het vuur, breng aan de kook en laat daarna, op zacht vuur en met de deksel op de pan, ruim een uur stoven tot de peertjes gaar zijn. Haal die dan uit het sap. Die kun je nu gewoon zo eten of gebruik ze voor de stoofpeertjestaart, waarvan je het recept hier vindt.

Het resterende vocht breng je nu aan de kook en laat je een kwartier inkoken, tot een dikkere siroop. Laat dat afkoelen en bewaar daarna in de koelkast tot gebruik.

Mocktail voor kinderen

Om de cocktail te maken doe je 3 eetlepels siroop in een glas. Doe daar een schijfje sinaasappel in en lekker wat ijs. Maak de cocktail nu af met licht bruisend water (zoals die van Chaudfontaine bijvoorbeeld) of voor wat extra kick met 250ml (Fever Tree) Mediterranean Tonic. Je kunt natuurlijk ook gewoon kraanwater gebruiken.

Kindercocktail Cool Bear Smulpaapje 2018 kerstmenu
 foto: Marrigt van der Valk

Voor een feestelijk effect doe je nu nog wat granaatappelpitjes in het glas en klaar is je feestelijke kindercocktail!

Samenwerking

Ik maakte dit recept in samenwerking met Cool Bear®. Ik schreef al eerder over het ontstaan van Cool Bear® en hun filosofie. Dat artikel lees je hier. Dit is hoe ik op Smulpaapje omga met samenwerkingen

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier