Menu Vind Restaurant
* woensdag 7 september 2016 *

Gevulde tomaat met rijst & spinazie

Susan Aretz

diner

Je ziet ze steeds vaker, die prachtige coeur de boeuf tomaten. Een enorme vleestomaat, die niet alleen rauw lekker is, maar die je ook fantastisch kunt vullen. In de oven houden ze hun vorm en het zoete van de tomaat smaakt alleen nog maar intenser

Ik vulde ze met een Grieks geïnspireerde vulling van spinazie, rijst, rozijnen en hazelnoten. Verrassend lekker!

gevuldetomaat met spinazie Smulpaapje

Voor 4 personen

4 coeur de boeuf tomaten, ik gebruikte ze van Verse Oogst
300g verse spinazie
1 teentje knoflook
½ el olijfolie
100g ongekookte zilvervliesrijst
handje gele rozijnen, grof gesneden
handje hazelnoten, grof gesneden
Halloumi kaas (Midden Oosten supermarkt), naar smaak (in blokjes)
zout en peper

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C – ovenschaal invetten

Gevulde tomaten

Kook de rijst in ruim gezouten water volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat in de pan even nastomen. In de tussentijd was je de tomaten en snijd het kapje er, met een gekarteld mes, af. Met een lepel voorzichtig de tomaat uithollen.

Tomaat & spinazie

Zet de tomaten in de ovenschaal. Verhit een koekenpan met de olie en fruit hier een aantal minuten de knoflook in aan. Dan spinazie erbij en laten slinken. Overhevelen in een zeef, iets laten afkoelen en zoveel mogelijk van het vocht eruit knijpen. Snijd de spinazie daarna grof.

Tomaten vullen

Meng de spinazie met de rijst, breng op smaak met zout en peper en doe er de grofgesneden rozijnen door. Vul de tomaten met het mengsel, goed aanduwen en bestrooi tot slot met de gehakte hazelnoten en als je ze gebruikt de blokjes Halloumi. Zet de schaal nog een kwartiertje in de voorverwarmde oven, zodat alles goed warm kan worden en de hazelnoten enigszins roosteren. Serveer als je wilt met nog wat extra spinazie en rijst.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier