Menu Vind Restaurant
* donderdag 26 april 2018 *

Gevulde portobella’s

Susan Aretz – Recepten

bbqdinervegetarisch

We zijn thuis liefhebber van deze grote paddenstoel. Ik gebruikte ‘m onder andere in dit recept al maar ga je vandaag laten zien hoe lekker het ook is om ‘m te vullen.

Wij bakten ze – indirect – op de barbecue, maar het kan ook net zo prima in een voorverwarmde oven. Eet ‘m daarna puur, of lekker op een broodje als vegaburger.

portobella gevuld burger

Voor 6 gevulde paddenstoelen

6 portobella’s
20g Panko (AH)
1teen knoflook
rasp van 1 citroen
50g blauwschimmelkaas (of gebruik je favoriete alternatief) + 6 plakjes extra
zwarte peper

Verder nodig: staafmixer/keukenmachine – ovenschaal – bbq/oven voorverwarmd op 175C

Gevulde portobella’s

Snijd de kontjes van de paddenstoelen en met een theelepel schraap je voorzichtig het hoedje leeg. Doe dit in een keukenmachine, samen met de panko, citroenrasp, knoflook en kaas en blitz. Vul hiermee de paddenstoelen, zet in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.

portobella gevuld voor

Portobella van de BBQ

Zet de ovenschaal 10 minuten op de BBQ (of in de oven). De laatste 5 minuten doe je er nog wat extra kaas over. In de oven zet je er dan even de grill op, in de BBQ laat je ze gewoon nog staan tot de kaas gesmolten is.

Serveer met gekarameliseerde uien en als je wilt een briochebroodje. Zo bouw je je eigen vegetarische burger!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier