Geroosterde zoete aardappel & spruitjes uit de oven



Geroosterde zoete aardappel & spruitjes uit de oven, met een lekkere variatietip. Voor een makkelijke maaltijd uit de oven.

Bij ons thuis krijg ik niet echt de handen op elkaar voor zoete aardappel. Zelfs niet als ik het combineer met spruitjes, de favoriete groente van onze dochter. Maar hé, ik weet zeker dat er onder jullie genoeg liefhebbers zijn, plus dat dit echt een hele lekkere manier is om groente te eten.

Als bonus geef ik je een tip erbij voor simpele, maar super lekkere gegrilde kip. Dan heb je in een half uurtje een volledige maaltijd op tafel staan!

Ovenschotel voor vier personen

  • 4 kippendijen, zonder bot
  • gerookt paprikapoeder, naar smaak
  • zout & peper
  • 400g zoete aardappelblokjes
  • 500g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 1el gembersiroop
  • 1el olie
  • zout & peper
  • matig gerookt paprikapoeder

Verder nodig: bakblik met bakpapier – grilpan – oven voorverwarmen op 200C

zoete aardappel roosteren

Geroosterde zoete aardappel & spruitjes uit de oven

Zet de grillpan alvast op het vuur om goed heet te worden. In de tussentijd hussel je in een kom de zoete aardappel, spruitjes, sinaasappelrasp, gembersiroop en olie, zodat alles er goed onder zit. Spreid dit gelijkmatig uit op je bakplaat en bestrooi met zout, peper en gerookt paprikapoeder. Rooster dit nu 20-25 minuten in de hete oven. Halverwege schep je het even om.

Gegrilde kippendijen

Tegen de tijd dat je geroosterde groente op de helft is leg je de kippendijen, die je hebt gekruid met zout, peper en paprikapoeder, in de hete grillpan. Grill de kip 10-12 minuten, en draai halverwege om. Haal uit de pan en laat even onder aluminiumfolie rusten. Serveer de geroosterde groente met de kippendijen.

plaattaart met spruitjes

Variatietip

Ik heb de geroosterde groente ook een keer laten afkoelen en de dag erna op een rol bladerdeeg gelegd, die ik rondom – een centimeter van de rand – iets had ingesneden. De randjes besmeer je met losgeklopt ei. De plaattaart bak je vervolgens 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200C. Eventueel kun je ook nog wat van de gegrilde kip bovenop de groente leggen. Tot slot garneerde ik ‘m met een beetje verkruimelde feta. Een lekkere variatie vond ik!

 

Gepubliceerd op 29 december 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!