Menu Vind Restaurant
* woensdag 13 maart 2019 *

Geroosterde venkel zoete aardappelsoep met sinaasappel

Susan Aretz – Recepten

dinersoepvegetarischwortel

Drie soorten groente in één heerlijk crémige soep, dat is deze venkel zoete aardappelsoep waar ook nog winterwortel in zit. Niet alleen een prachtige oranje kleur, maar ook een lekkerdere, romige smaak krijg je na een half uurtje roosteren in de oven.

De frisse noot in de soep is door de toevoeging van sinaasappel. Stukje brood erbij en klaar ben je eigenlijk al. Eet smakelijk!

venkel zoeteaardappelsoep Smulpaapje

Maaltijdsoep voor vier personen

500g venkel
200g zoete aardappel
250g winterwortel
drupje olie
1 ½ liter groentebouillon
100ml vers sinaasappelsap (1 grote sinaasappel)
zout & peper

verder nodig: bakblik met bakpapier, oven voorverwarmen op 200C, blender/staafmixer

Geroosterde venkel zoete aardappelsoep met sinaasappel

Maak de groente schoon en snijd in grove stukken. Leg op de bakplaat en besprenkel met een drupje neutrale olie. Rooster een half uur, in de voorverwarmde oven. Draai halverwege de groenten even om. Bereid in de tussentijd de bouillon voor, dat mag prima van een blokje zijn.

Romige maaltijdsoep met groente

Als de groenten gaar geroosterd zijn doe je ze bij de bouillon. Breng aan de kook en laat alles goed warm en gaar worden. Pureer dan tot een romige soep en voeg de sinaasappelsap toe. Breng op smaak met zout en peper en klaar ben je.

Verspillingsvrij

Houd je restjes soep over dan zijn die de dag erna heerlijk als lunch of laat de soep meteen goed afkoelen en vries wat overgebleven is in voor een ander moment.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier