Menu Vind Restaurant
* woensdag 3 mei 2017 *

Gepofte bietjes van de BBQ

Susan Aretz – Recepten

bbqvegetarisch

Op de BBQ kun je zó veel meer dan alleen burgers or maiskolven grillen. Net als dat je er heel goed aardappels in kunt poffen, kan dat ook fantastisch met bietjes. En zeker als je dan een aantal verschillende soorten kleuren bietjes koopt is het een feestje op je bord.

Want door het poffen krijgen de bietjes een intense, zoete smaak. Maak er daarna een heerlijke salade van met wat feta & geroosterde pijnboompitten en klaar ben je!

gepofte BBQ bietjes

Dit heb je nodig

Chiogga bietjes, schoongeboend maar schil er nog gewoon aan
Aluminiumfolie

voor de bietjessalade

feta, hoeveelheid naar smaak
geroosterde pijnboompitten
verse munt, naar smaak
lekkere extra vierge olijfolie
zeezout

verder nodig: hete barbecue (of verwarm de oven voor op 200C)

Gepofte bietjes van de barbecue

Wikkel de bietjes, per stuk, in flink wat aluminiumfolie en leg tussen de inmiddels hete kolen, in de barbecue. Laat ze daar een half uur liggen en controleer met een vork. Als je ze makkelijk in kunt prikken zijn ze gaar. Zo niet, nog wat langer laten liggen. De uiteindelijke tijd zal afhangen van de grootte van je barbecue. Haal ze, als ze gaar zijn, uit het vuur en laat in de folie nog even rusten.

Bereid je ze in de oven leg de bietjes dan in een ovenschaal, in de voorverwarmde oven en controleer ook hier na een half uurtje.

Salade met gepofte bietjes & feta

Haal ze dan uit het folie en met een scherp mesje verwijder je de schil. Dit zal door de warmte heel makkelijk gaan. Snijd de bietjes daarna in blokjes en meng met de feta, pijnboompitten en verse munt. Op smaak brengen met olie en een beetje grof zee zout. Wil je een wat volle salade, meng er dan nog wat rucola of veldsla door heen.

Eén reactie

Reactie van Annick

Op weg naar ons vakantieadres reden we nog bij schoonpapa langs. Hij stond er op om ons een aantal bietjes uit eigen tuin mee te geven. Tja, die konden we niet weigeren. 's Avonds de bietjes op de BBQ gelegd en later geserveerd met feta en wat olijfolie. Zalig!

Reactie formulier