Menu Vind Restaurant
* woensdag 16 oktober 2019 *

Gemberkoekjes (uit het Makkelijke bakboek van Rutger van den Broek)

Susan Aretz – Recepten

bakkenkoekjeszoet

Met minder dan 10 ingrediënten en in slechts drie stappen maak je héél veel van de gemberkoekjes van Rutger van den Broek, uit zijn Makkelijke bakboek. Ik hou van de eenvoud van dit soort koekjesrecepten.

In minder dan 10 minuten is je deeg klaar en niet veel later geurt je hele keuken naar versgebakken koekjes. Zet een kop (gember)thee of koffie en genieten maar!

Gemberkoekjes_Makkelijke Bakboek_Smulpaapje

Gemberkoekjes (25 stuks)

175g zachte roomboter
175g lichte basterdsuiker
40ml gembersiroop
1 ei (M)
mespunt zout
300g bloem
1tl bakingsoda
1,5tl gemberpoeder
100g fijne suiker

verder nodig: oven voorverwarmen op 170C - bakplaat met bakpapier

Recept voor de lekkerste gemberkoekjes

Doe de zachte boter, basterdsuiker, gembersiroop, ei en zout in een kom en meng tot een zacht geheel. Dat kan met een handmixer of in je Kitchenaid. Voeg daarna de bloem, bakingsoda en gemberpoeder toe en kneed kort en snel tot een deeg. 

Maak bolletjes van ongeveer 2,5 centimeter en rol die door de fijne suiker. Leg met genoeg ruimte ertussen op de bakplaat en druk ze plat, tot ongeveer één centimeter. Bij mij pasten er 12 koekjes op één plaat. Ik heb ze aan het eind met nog wat extra suiker bestrooid. Bak de koekjes 15-20 minuten. Haal ze daarna meteen van de bakplaat en laat op een rooster afkoelen. Vers natuurlijk het allerlekkerst.

Knapperig of chewy?

Ik maakte twee versies: eentje wat dunner die ik 20 minuten bakte. Die werden daardoor wat donkerder en knapperiger. De andere koekjes bakte ik 15 minuten, waardoor ze lichter blever en iets meer chewy. Kijk dus wat jij het lekkerst vindt.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier