Menu Vind Restaurant
* woensdag 7 november 2018 *

Gele kokosrijst

Susan Aretz – Recepten

dineroostersrijstvegetarisch

Ik ben dol op de kokosrijst van Tilda, maar toen we die even niet in de voorraadkast hadden staan bood dat meteen de kans om ‘m zelf te maken. Het resultaat was een kruidige kokosrijst, die fantastisch smaakte in combinatie met de bloemkool tandoori die je ook online vindt.

Deze rijke kokosrijst doet het fantastisch als tegenhanger van iets pittigere gerechten en zal bij kinderen al helemaal in de smaak vallen door de iets zoetere smaak. Probeer maar eens!

Gele kokosrijst

Voor vier personen, als bijgerecht

2el neutrale olie
1 ui, gesnipperd
mespunt zout
300g basmati rijst
1teen knoflook, fijngehakt
½ kurkuma
½ tl gemalen komijn
½ tlk kaneel
375ml kokosmelk
125ml groentebouillon

Recept voor gele kokosrijst

Verwarm de olie in een grote (soep)pan en fruit hierin, op zacht vuur, de ui 5 minuten in aan. Doe dan het zout, rijst, specerijen erbij en bak dit 2 minuten – terwijl je het omschept – aan, zodat de specerijen hun smaak kunnen loslaten. Dan de bouillon en kokosmelk erbij, even goed doorroeren en 15-17 minuten op laag vuur laten koken.

Schep af en toe even door. Zet dan het vuur uit, schep goed om en laat het met de deksel op de pan nog 10 minuten staan. Serveer met bijvoorbeeld bloemkool tandoori of een lekkere curry.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier