Menu Vind Restaurant
* woensdag 29 mei 2019 *

Gegrilde perzik & burrata salade

Susan Aretz – Recepten

bbqdinersalade

Fruit in je eten is altijd een beetje tricky, maar juist met kinderen vaak een manier om ze iets nieuws te laten proberen. Daarnaast, burrata. ALLES wordt lekkerder van burrata. Dit romige broertje van de mozzarella is tegenwoordig ook in de supermarkt te koop.

Dus de combinatie van die romigheid, met de gegrilde perzik en de funky dressing over de salade maakt dit wel echt een heerlijke zomerse salade. Dankjewel Jord Althuizen en No worries BBQ voor het recept!

gegrilde perziksalade Jord _ Smulpaapje

Gegrilde perzik & burrata salade uit No worries BBQ

voor de dressing

2el honing
2tl Zaanse mosterd
2el wittewijnazijn (ik gebruikte granaatappelazijn)
3el chipotle tabasco (ik gebruikte 2tl!)
100ml extra vierge olijfolie
zout & peper

voor de salade

4 perziken, gehalveerd (niet té rijp)
2 stronkjes witlof *
75g rucola
2 rode uien, julienne gesneden
300g burrata
75g hazelnoten, geroosterd
handje croutons

*ik gebruikte een zak gemengde salade met nog extra rucola erover

verder nodig: BBQ of grill (ik gebruikte een grillpan

Gegrilde perzik & burrata salade

Meng voor de dressing de honing, mosterd, azijn en tabasco en roer met een garde door elkaar. Giet daar de olijfolie bij, terwijl je roert zodat een dressing wordt gevormd. Proef en stel waar nodig bij. Breng op smaak met zout en peper en zet even apart.

Gegrilde perziken

Verhit een BBQ of grill tot 200C (of in mijn geval, verhit een grillpan tot goed heet). Jord bestrijkt dan de helften van de perzik nog met wat olie. Ik grilde ze zonder dat te doen. Je grilt tot je mooie grillstrepen hebt en je perziken iets zachter, maar niet ‘mushy’ worden. De duur hangt af van de mate van rijpheid van je fruit.

Salade van de BBQ

Verdeel de salade op een grote schaal, samen met de rode ui (die ik was vergeten realiseer ik me nu). Daarover de rucola, perzik en grove stukken burrata. Breng op smaak met zout & versgemalen peper en garneer met de hazelnoten, die je nog even grof hakt en de croutons. Als laatste pas de dressing erover en dan lekker genieten!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier