Menu Vind Restaurant
* woensdag 9 augustus 2017 *

Gegrilde mais & courgette salade – Vega BBQ

Susan Aretz – Recepten

bbqdinervegetarisch

Dat je bij een BBQ niet automatisch aan vlees hoeft te denken wil ik je heel graag laten zien met onder meer deze verrassend lekkere salade. Die kun je als bijgerecht maken als je een stukje vlees op de BBQ grilt. Maar hij misstaat ook niet als onderdeel van een volledig vegetarische BBQ.

De hoeveelheid van dit recept is genoeg voor 4 personen, als onderdeel van een maaltijd. Of genoeg als bijgerecht als je vlees of vis op de BBQ bereidt. Aan jou de keuze!

mais courgette salade Smulpaapje

Voor 4 personen

2 kolven mais, omhulsel verwijderd (niet koken!)
2 courgettes, in dikke plakken
8 piment de padron pepers
1 gele paprika
zout, peper, olijfolie
verse basilicum
kneepje vers citroensap
optioneel: verkruimelde feta, voor erover heen

Vegetarische salade van de BBQ

Gril de mais rondom tot ‘ie goudbruin en gaar is. Gril de courgette, om en om, tot ‘ie gaar is. Gril de paprika en piment pepers tot ze zwart zien en stop ze dan in een plastic zakje, sluit af en laat daarin afkoelen. Haal ze er dan uit en verwijder voorzichtig de velletjes.

Salade van gegrilde mais, courgette, piment de padron & paprika

Snijd de courgette en pepers in blokjes. Snijd met een scherp mes voorzichtig de korrels mais van de kolf en doe alles bij elkaar in een mooie kom. Breng op smaak met zout, peper, olie en citroensap en voeg – naar smaak – verse basilicum toe. Hussel even goed om en serveer

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier