Menu Vind Restaurant
* woensdag 15 augustus 2018 *

Gegrilde kip van de BBQ

Susan Aretz – Recepten

bbqdinerkip

Ik hou ervan om fruitrasp te gebruiken in recepten, het geeft zoveel smaak aan de marinade. En sinaasappel of citroen kennen we inmiddels wel, dus gebruikte ik voor deze marinade de rasp van grapefruit.

Ik maakte deze kip afgelopen zomer tijdens onze vakantie in een gewone pan, maar van de barbecue is ‘ie nóg lekkerder. Zeker in combinatie met een gepofte aardappel. Eenvoudig te maken, maar zo lekker!

gegrilde grapefruitkip

Voor vier personen

4 scharrelkippendijen, zonder bot
2 tenen knoflook, in plakjes
rasp van 1 grapefruit
3el olijfolie
1el gedroogde tijm
zout & peper
optioneel: chilivlokken

Voor het yoghurtsausje

50g Griekse yoghurt
100g halfvolle yoghurt
2tl gedroogde bieslook
10 blaadjes verse munt, fijngesneden
1tl citroensap
zout & peper

Voor de gepofte aardappel

4 pofaardappels – bereiding zie hier

Gegrilde grapefruitkip van de barbecue

Voor de marinade meng je alle ingrediënten en bedek de kip er goed mee. Dek af en zet zo lang mogelijk in de koelkast. Idealiter een hele dag/nacht. Haal dan uit de marinade en gril op een hete, directe barbecue (of in de grilpan) in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

Serveer met de gepofte aardappel en de kruidenyoghurt. Eet smakelijk!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier