Menu Vind Restaurant
* vrijdag 6 mei 2016 *

Gebakken zalm met yoghurt-harissasaus

Susan Aretz – Recepten

aardappelarabischekeukenspinaziezalm

Het is een van de favoriete stukjes vis van onze dochter, gebakken zalmfilet. Maar je wilt het ook wel eens wat spannender eten dan alleen gebakken. Een oude favoriet van ons is om er dan een yoghurtsausje met harissa over heen te doen.

De meeste harissa’s zijn voor kinderen echter veel te pittig. Gelukkig is er nu ook een mildere versie, van Nadia & Merijn. Dus nu is dit gerecht helemaal Smulpaapje proof!

Voor 4 personen

4 zalmfilets, à 125g (met huid)
1el olie
zout en peper
3el halfvolle yoghurt
½ - 1tl harissa (Souq Nadia & Merijn)

Serveer met: aardappeltjes uit de oven en gewokte spinazie (zak à 600g)

Snelle maaltijd met zalm

Kruid de zalmfilet met zout en peper, terwijl een koekenpan op het vuur heet staat te worden. Bak de zalmfilet, eerst op de huid, 5 minuten en draai ‘m daarna voorzichtig om en bak nog een keer 3 minuten. Wil je de zalm doorbakken, reken dan op 5 minuten per kant.

Tip: Hoe weet ik dat de zalm gaar is?

Een handige indicatie om te weten of je zalm gaar is is door te kijken of je de huid er heel makkelijk af kunt halen, nadat je ‘m gebakken hebt. Laat ‘ie makkelijk los, dan is je vis gaar. Gaat het wat moeizamer, laat ‘m dan nog even bakken.

Yoghurtsaus met harissa

Meng de yoghurt met de harissa. Doe dit naar smaak. Met een ½ theelepel heb je al wel wat meer smaak, maar is het nog niet te pittig. Houd je van pittig, ga dan gerust voor een hele theelepel. Desnoods maak je een aparte, mildere versie voor je kind(eren).

Zó aan tafel

Serveer de gebakken zalm met de saus apart, zodat iedereen die naar believen over de vis kan doen. Wij aten de zalm met aardappeltjes uit de oven en snel gewokte spinazie met een drupje citroenolie.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier