Menu Vind Restaurant
* woensdag 14 augustus 2019 *

Frozen yogurt met Zespri Green kiwi

Susan Aretz – Recepten

dessertkiwisamenwerkingtoetje

Samenwerking - Dit is echt ongegeneerd genieten, een gezonde(re) frozen yogurt. Die je als soft serve kunt serveren (oftewel zacht, als softijs). Of laat ‘m goed hard aanvriezen en schep er bolletjes van.

Garneren doe je met een handje (geroosterde) noten of verkruimel er wat krokante granola over heen. Paar plakjes verse kiwi naar keuze erbij en klaar is je zomers dessert.

kiwi frozen yogurt_Smulpaapje

Frozen yogurt met Zespri Green kiwi

voor vier personen:

250g Griekse yoghurt (10%vet)
225g bevroren rijpe bananen, in stukjes
2 groene kiwi’s (110g totaal)
2el maple syrup
5 blaadjes spinazie
50g rijpe avocado

ter garnering: nootjes of granola + 1 kiwi in plakjes

Gezonde(re) frozen yogurt

Voorbereiding: zorg dat je bananen al zijn bevroren, het handigst is het als je die in kleine stukjes invriest. Je kiwi’s zijn rijp/zacht, maar heb je wel even in de koelkast gelegd om koud te worden.

Het enige dat je daarna hoeft te doen is alles in een blender te doen en tot één geheel te blenden. Giet dit in een bakje en zet dat daarna in de vriezer. Hoe langer je ‘m laat staan, hoe harder de massa wordt.

Is je frozen yogurt té bevroren, zet ‘m dan even een kwartier – half uur op het aanrecht voor je er bolletjes van schept. Genieten maar!

Samenwerking Smulpaapje en Zespri

Dit recept is gemaakt in opdracht en onderdeel van mijn samenwerking met Zespri Nederland. Alle andere Zespri kiwirecepten vind je hier.

 

2 reacties

Reactie van Anne-Lied

Hi Susan, ik heb dit toetje net gemaakt maar bedacht me terwijl ik het stond te maken: kiwi en zuivel kan toch niet samen? Net even gegoogled en dat schijnt iets te maken te hebben met de enzymen waardoor zuivel gaat schiften en de smaak verandert. Geen idee hoe mijn toetje vanavond is, maar ik vroeg me af wat jouw ervaring hiermee is. Hartelijke groet! Anne-Lies

Reactie van Smulpaapje

Heey Anne-Lies, In deze vorm had ik er geen last van. Benieuwd of jij 'm ook lekker vindt! Groet, Susan

Reactie formulier