Menu Vind Restaurant
* maandag 25 februari 2019 *

Fabeltjeskrant spaaractie bij PLUS

Susan Aretz – Winacties

samenwerkingwinactie

SPONSORED - Wie net als ik in de jaren zeventig (of daarna) is opgegroeid heeft ongetwijfeld ook sweet memories aan de Fabeltjeskrant. “Dag lieve kijkbuiskinderen”, zo klonk aan het begin van iedere aflevering de geruststellende stem van meneer de Uil. Maar ook het gegrom van Bor de Wolf, de ijver van de broeders Bever. En natuurlijk het iconische Fabeltjeskrant lied!

Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de Fabeltjeskrant komen de belangrijkste karakters uit de serie tot leven bij PLUS supermarkt, in de vorm van prachtige handpoppen waar je voor kunt sparen. Oh, en jij kunt ze mogelijk ook nog eens allemaal winnen. Lees maar gauw verder!

PLUS Fabeltjeskrant.jpg

Fabeltjeskrant spaaractie bij PLUS

Ik ontving de handpoppen afgelopen weekend thuis, in een werkelijk te gek pakket. Maar wat ik het állerleukste vind is dat de Fabeltjeskrant nog steeds tijdloos is. Groeide ik er, meer dan 40 jaar geleden, als klein meisje mee op in een tijd dat er maar drie televisiezenders waren. 

Ons eigen, niet meer zo kleine, meiske – die de online wereld met één druk op de knop tot haar beschikking heeft – deed het afgelopen weekend (bijna) niks anders dan toneelstukjes opvoeren met de handpoppen. Zó leuk! Of ik er zelf ook mee speelde....?! Oogjes dicht. En snaveltjes toe! Ssshhhht!

Fabeltjeskrant_Meike web2.jpg Fabeltjeskrant_Susan web2.jpg

Spaar voor handpoppen van de Fabeltjeskrant

Vanaf vandaag kun je er - bij alle PLUS supermarkten - voor gaan sparen. En dat wil je hoor, want práchtig zijn ze. Een mooie kwaliteit materiaal en stuk voor stuk lijken ze ook echt helemaal op hun tv karakter.

Vijf poppen zijn er te sparen. Hoe? Bij iedere 10 euro boodschappen krijg je een zegel. Met 18 zegels is je kaart vol, voor een handpop naar keuze (op basis van beschikbaarheid). Als je wilt kun je er, voor € 2,99, een tafelformaat poppenkast bij kopen. Daarnaast worden er door het hele land feestelijke activiteiten in de Fabeltjeskrantsfeer georganiseerd. Meer informatie over de spaaractie vind je op de site van PLUS

Fabeltjeskrant_handpoppen web2.jpg

Winactie Fabeltjeskrant GESLOTEN!

Maar je kunt ze ook in één keer allemaal tegelijk winnen. Echt waar? Echt waar! Eén winnaar krijgt, net als ik, zo’n te gek pakket thuisgestuurd en daarmee kun je, ehrm je kind(eren), meteen aan het spelen met álle handpoppen. Hoe je meedoet? Heel simpel. Laat mij in een reactie onder dit artikel jouw leukste herinnering/anekdote aan de Fabeltjeskrant weten of waarom nou juist jij al die handpoppen wil winnen.

Uit alle inzendingen trekken we één winnaar. Meedoen kan tot en met zaterdag 2 maart aanstaande 23.59u. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd, maar de winnaar krijgt in de week van 4 maart persoonlijk bericht (zorg dus voor een geldig emailadres en houd ook je spamfilter vanaf dan in de gaten!)

Samenwerking

Dit artikel is een gesponsorde samenwerking met PLUS supermarkt.

23 reacties

Reactie van Heidi

Net als jij ben ik met de Fabeltjeskrant opgegroeid. Wij hebben 1 handpop van meneer de uil, die op de kinderkamer waakt over mijn dochter. Elke ochtend als misa wakker wordt zwaait en lacht ze naar meneer de uil, voor weer een goede nacht! Ik zing er dan uiteraard het welbekende liedje bij 😉

Reactie van Claudette

Tuuttuuttuut, Truus de Mier wordt hier nog wekelijks aangehaald door opa die daarmee oma plaagt, mijn kids lachen erom, voor mij is dat met heerlijk jeugdsentiment. Oogjes dicht en snaveltjes toe.

Reactie van Berendina

heerlijk kijken in pyjama,en meezingen Mooie jeugdherinneringen,leuk om d epoppen te winnen voor mijn kleinzoons

Reactie van Joyce Luijkx

Oh dat brengt herinneringen terug.. Als kind opgegroeid met de Fabeltjeskrant. En omdat ik, volgens mijn ouders, nogal veel en snel sprak werd ik ook wel Truus de Mier genoemd. Met bijbehorend tuut-tuut-tuut-tuut-geluid. De kinderen kijken ook met veel plezier, dit zou voor ons allemaal een leuke verrassing zijn!

Reactie van Tessa

Toen ik de poppen zag kreeg ik gelijk een flashback naar jaren geleden. Vrijdagavond was voor mijn moeder en mij 'gebakjesavond'. Het was bovendien koopavond dus was de banketbakker nog open. Ik koos vrijwel altijd voor een mokkaschuim gebakje. Dat was en is nog steeds favoriet.

Vrijdagavond, dus leuke programma's op tv. En dus laat opblijven en dan ook nog met een gebakje. Daarna natuurlijk een bakje paprika chips. Zo'n avond, en daarmee ook het heerlijke weekend gevoel, begon na het journaal met de reclames èn de Fabeltjeskrant. Genieten was dat.

Reactie van Laura van dijken

Met mijn lieve sus Mieke op de bank alles meezingen in de bijbehore de stemmetjes.....van “JAJA, de fabeltjeskrant...JAJA de fabeltjeskrant... en truus de mier... was zo genieten. Sliep altijd heerlijk erop: oogjes dicht en snaveltjes toe ;)

Reactie van Linda

Ahh zo leuk deze vernieuwde versie past mooi bij me oude collectie fabeltjeskrant handpoppen.. Heel vaak mee in de handen gestaan van ja wat doen we hier mee, bewaren of?? Maar gelukkig nu gekozen voor bewaren :))

Reactie van Desiree

Wat leuk om jouw blog te lezen en wat gaaf dat je de Fabeltjeskrant handpoppen verloot. Ik zou ze heel graag winnen omdat ze mij doen denken aan heel veel leuke herinneringen: lekker laat mogen opblijven als kind om met het hele gezin naar de Fabeltjeskrant te kijken op vrijdagavond. Een leuk begin van het weekend met koekjes bij de thee en uit volle borst de liedjes meezingen. Om vervolgens heerlijk in slaapt te vallen, zoals meneer de uil zegt: oogjes dicht en snaveltjes toe.

Het geluid van Truus de mier en de leuke verhalen wil ik graag met mijn kinderen delen, met de handpoppen kan ik het verhaal voor ze naspelen en dan komen mijn herinneringen van vroeger weer omhoog... ik kan niet wachten!

Reactie van Ingrid

Wat leuk was dat altijd voor het slapen gaan, Nog eventjes de fabeltjeskrant aan! De stem van mijnheer de uil en het lied, dat vergeet je de rest van je leven niet! Mijn broer moest altijd van de logopedist oefeningen doen, door zijn neus ademen moest hij tijdens de hele fabeltjeskrant en daarin werd hij kampioen. En ik deed gezellig mee, we moesten ook een toetje door een rietje eten bij de tv. Zo werd het oefenen voor hem een feest elke dag, en graag vertel ik deze herinnering aan mijn kinderen dus ik hoop dat ik het pakket winnen mag. Dan vertel ik ze dit verhaal en leren zij de figuren kennen allemaal! Echt waar...:-)

Ingrid langstraat 

Mats, Dagmar en Hugo!

Reactie van Iris

Mijn zoontje slaapt op het versje en o wee als mama niet zegt: oogjes dicht, snaveltje toe en lekker naar dromenland toe. Hij vind fabeltjes krant geweldig en staat al met de grote knuffels op de foto. Hij zou ze dolgraag winnen want mama heeft niet zo veel te besteden dat ze ze kan sparen.

Reactie van Juul

Bij mijn moeder thuis was de Fabeltjeskrant vroeger hét familiemoment van de avond. Later keek ik het zelf altijd bij mijn oma thuis. En nu kon ik.pas zelf met mijn zoon naar de film van de Fabeltjeskrant, zo leuk! Ik zou dolgraag de poppen winnen zodat mijn moeder, ik en mij zoon met zn drietjes herinneringen kunne ophalen en nieuwe herinneringen maken!

Reactie van Lieselot

Zelf altijd met veel plezier gekeken naar meneer de uil. Vandaar dat wij thuis met grote regelmaat een filmpje opzetten van de fabeltjeskrant. Grote favoriet van mijn zoontje van 1,5 is memeer de uil. In het begin huilde mijn zoontje zodra meneer de uil ook maar even uit beeld was maar inmiddels snapt hij wel dat hij dan even geduld moet hebben tot meneer de uil weer in beeld komt. Er zijn weinig poppen van te koop dus helaas nog geen echte meneer de uil pop voor mijn zoontje dus als wij de poppen zouden winnen zou dat echt super zijn! We zijn ondanks zijn jonge leeftijd vorige maand naar de fabeltjeskrant film geweest en iedere keer als hij meneer de uil zag gilde hij uit enthousiasme heel hard “uil” “uil”!!! Om vervolgens zijn ogen hard dicht te knijpen om zo terug te kunnen knipogen naar meneer de uil😍.

Reactie van Anita H.

Ik weet in ieder geval nog goed dat ik er altijd zeer gefascineerd naar keek. Deze figuren hielden me nogal bezig. De "verhaallijn" boeide me niet zozeer. Ik vroeg me af hoe "het" werkte. Of er sprake was van verklede mensen, waar die stemmen vandaan kwamen; dat soort dingen.

Reactie van Christa

Een anekdote heb ik niet, maar toen de reclame voor de handpoppen voorbij kwam en ik die stemmen hoorde...was ik weer even heel jong! Wat een leuk fijn gevoel! De Fabeltjeskrant staat voor iets heel positiefs voor mij, draag ik graag over aan onze 2 zoons!

Reactie van Jolanda

Een weekje weg en in de buurt van het huisje een plus supermarkt. Dat betekent daar boodschappen doen, want de kids vinden de poppen prachtig. Maar ja in 1 week alle poppen! Dat gaat niet lukken en thuis verder sparen gaat ook niet, want helaas hebben wij geen plus in onze stad. Dus duimen we heel hard, want stiekem vinden papa en mama het jeugdsentiment ook wel weer heel leuk

Reactie van Kim

Mijn jongste (3) kende niets van de Fabeltjeskrant tot hij de locale plus binnenliep... hij was helemaal weg van alle poppen, hij bleef kijken bij de boom met de poppen en werd heel blij het liedje! Hij heeft superveel fantasie dus hoe tof zou het zijn als hij alle poppen kon winnen en zelf verhalen kan spelen?

Reactie van Thérèse Blum

Pas geleden naar de tentoonstelling van de Fabeltjeskrant geweest in Rotterdam. Ons jeugdsentiment aan onze 6 jarige zoon laten zien en ook hij vind ze helemaal geweldig! We loten graag mee!

Reactie van Patricia

Vandaag met mijn dochter aan het zoeken geweest naar een verjaardagscadeau. Elke keer zegt ze dat ze geen cadeautjes hoeft. Nu was de reclame van de plus op televisie en riep ze gelijk dat ze die wilde voor haar verjaardag. Oma is inmiddels al druk aan het sparen, maar het gaat helaas niet zo hard. Als kind keek ik heel erg vaak en graag naar de Fabeltjeskrant en heb zelfs nog een dekbedovertrek.

Reactie van Nathalie

Wat een leuke winactie! Trip down memory lane, inclusief het liedje meneer de Uil uw onderbroek is vuil versie 😂😱😜 Enfin, te gek om te winnen voor onze kleuter kees. Die de hele voorjaarsvakantie al ziek is en we daardoor niet zoals gepland naar de film fabeltjeskrant in Lantarenvenster konden gaan 🤧😷🤒

Reactie van Wilma

Ook ik heb jarenlang de Fabeltjeskrant mogen volgen. Dat was echt genieten want het was altijd spannend. In de beginjaren dat ik keek zei meneer de uil dan: oogjes dicht en snaveltjes toe. Voor mij was het dan ook werkelijk naar bed toe. Wat een gemis voor de huidige generatie kinderen dat het nooit meer op televisie is......

Reactie van Galinka van Bokhorst

Wat een jeugdsentiment is dit. Ik werd altijd vergeleken met zoef de haas, omdat ik ook zoef zoef weg was. Nu zou ik de handpoppen gebruiken om in mijn nieuwe werkveld van kinderlogopedie te communiceren met de kinderen en de poppen ook te laten voorlezen. Dus sluit ik nu maar af met de gevleugelde woorden van mijnheer de Uil: dag, lieve kijkbuiskinderen en nu oogjes dicht en snaveltjes toe slaap lekker 😉

Reactie van Beb Vos

Mijn mooiste herinnering aan de Fabeltjeskrant is de dag, 29 november 1974,dat ik samen met mijn oudste dochter naar Fabeltjeskrant zat te kijken. Toen brak mijn vruchtwater en moest ik naar het ziekenhuis toe voor de bevalling van mijn jongste dochter. Dus die dag miste ik de laatste woorden van meneer de uil.

Reactie van Elke

Dit is echt nostalgie. Als kind keek ik heel graag naar De Fabeltjeskrant. Ik kan het liedje nog steeds helemaal meezingen. Nu probeer ik mijn meisjes ook warm te krijgen voor dit mooie programma. De handpoppen zien er heel tof uit. In België kunnen we jammer genoeg niet meesparen. Ze winnen zou dan ook superleuk zijn.

Reactie formulier