Menu Vind Restaurant
* donderdag 17 oktober 2019 *

Espresso bananenbrood

Susan Aretz – Recepten

bakkenbananencakeontbijt

Kan een bananenbrood dat van zichzelf al lekker is nóg lekkerder? Oh ja! Want je voegt één van mijn favoriete componenten toe en voilá, espresso bananenbrood.

Ik maakte dit bananenbrood ter gelegenheid van de eerste podcast die ik opnam (en die je hier kunt terugluisteren) want hoewel die podcast ook ging over Borreltijd is om 10u borrelen zelfs mij te hardcore 😉

Espresso bananenbrood Smulpaapje

Espresso bananenbrood

250g bloem
2tl bakpoeder
mespunt zout
125g zachte boter
200g lichte basterdsuiker
2 eieren
400g rijpe bananen (zonder schil)
1 extra banaan, gehalveerd
1tl vanille extract
1el cacao of gebruik Choco Loco van Green Gypsy Spices zoals ik deed
3tl espressopoeder

verder nodig: cakeblik ingevet of voorzien van bakpapier – oven voorverwarmen 175C (boven/onderwarmte)

Vers espresso bananenbrood

Meng de bloem met de bakpoeder en een mespunt zout. Met een mixer mix je de boter en suiker, tot alles mooi is opgenomen. Dan één voor één de eieren erbij, tot die zijn opgenomen. Voeg dan de rijpe bananen, vanille, cacao en espressopoeder toe en mix nog even kort door. Nu gaat beetje bij beetje de bloem met bakpoeder erdoor. Meng niet te lang meer.

Espresso bananenbrood voor_ Smulpaapje

Bananenbrood met koffiesmaak

Doe het beslag in je voorbereidde bakblik en leg de gehalveerde banaan er bovenop. Bak dit ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven, tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat even afkoelen in het bakblik en daarna volledig afkoelen op een rooster. Natuurlijk éxtra lekker met een kop koffie erbij 😉

Espresso_bananenbroodSmulpaapje

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier