Menu Vind Restaurant
* zondag 28 februari 2016 *

Ei & baconsalade

Susan Aretz – Recepten

borrelhapjelunchlunchtrommeloudennieuw

Terwijl ik dit recept maakte ontstond meer en meer smaak en werd de salade met iedere toevoeging lekkerder en lekkerder.

Het resultaat overtreft menig kant en klare eiersalade, terwijl de inspanning minimaal is. Dus maak, proef en geniet!

Voor een flink bakje vol

6 eieren (L)
8g verse bieslook, fijn gesneden
2el mayonaise (40g)
1el Griekse yoghurt
1-2 tl citroensap
mespunt gerookt paprikapoeder
½ - 1 tl Dijon mosterd
4 cornichons (mini augurkjes) fijn gesneden (25g)
30g gerookte bacon

Maak zelf je eiersalade

Als eerste kook je de eieren in 8 minuten hard. Giet af, laat onder de koude kraan ‘schrikken’ en pel ze dan. In een eiersnijder snijd je ze eerst in de lengte, dan in de breedte. Van het ei op in een kom.

Ei & baconsalade

Dan de smaakmakers! Meng de mayonaise, Griekse yoghurt, citroensap, mosterd (begin met een halve theelepel, meer kan altijd nog) met de bieslook, paprikapoeder en cornichons. Proef en kijk wat je er van vindt.  Breng tot slot op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Bacon door de eiersalade maakt het af!

De bacon bak je op hoog vuur in een droge koekenpan knapperig en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd daarna lekker fijn en meng het door je dressing. Dit alles gaat nu bij de eieren en roer je goed door elkaar. Weer proeven (wat een straf hé?) en waar nodig nog extra smaakmakers toevoegen. Is ‘ie goed? Dan in een mooi kommetje doen.

Serveermogelijkheden

Presenteer met wat crackertjes bij de borrel. Maar ook heerlijk in de lunchtrommel, tussen bijvoorbeeld een geroosterd pittabroodje. Misstaat natuurlijk ook niet op een verse boterham bij de weekendlunch. Veelzijdiger wordt een recept niet!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier