Menu Vind Restaurant
* maandag 14 mei 2018 *

Eet.Leef.Reis van Donal Skehan (review)

Susan Aretz – Reviews

review

Ik geef het maar meteen toe, ik ben al jaren fan van deze jonge Ierse kookboekauteur. Donal Skehan was onlangs in Nederland, ter promotie van zijn 2e Nederlandse boek (hij schreef er overigens al zeven!) Eet Leef Reis. Ik mocht hem ontmoeten en interviewen en mijn bewondering voor hem is alleen maar nog meer gegroeid, maar daarover lees je meer in mijn interview met hem.

Het boek dus, na Vers, de 2e Nederlandse vertaling die nu beschikbaar is. Het boek gaat verder waar Vers ophield.

Eet Leef Reis Donal.jpg

Eet.Leef.Reis

In het Engels heet het boek Eat. Live. Go, en het reflecteert het leven van Skehan van de afgelopen jaar. Waar Vers zich vooral focuste op het weer gezond worden door middel van goede voeding viert hij met dit boek het feit dat dat gelukt is. Skehan reisde de afgelopen jaren veel en dat zie je terug in het boek.

Makkelijk en snel op tafel

Het eerste deel van het boek bevat recepten voor doordeweeks. Aan de ene kant genoeg snelle recepten, aan de andere kant ook fijn wat recepten die langer nodig hebben maar waarbij je dan weer wel je handen vrij hebt. Ideaal ook om voor te bereiden.

Voedzame en gezonde recepten

In het tweede deel, net als in Vers, een hoop voedzame, gezonde recepten. Van power ontbijt tot snacks. De intro’s moet je ook zeker niet over slaan. De humor erin is een van de redenen waarom ik zo dol op Skehan ben. Niet te serieus allemaal, ook al gaat het om gezonde recepten. Heerlijk!

Wereldkeuken

Door de reizen van Skehan bevat dit boek ook volop recepten uit de wereldkeukens die hij tijdens zijn reizen aandeed. Stevige, uitgesproken smaken. Lekker wat pit erin. En verrassend. Niet gek ook als je leest dat hij in vijf jaar tijd ruim 20 landen bezocht.

Voor ieder wat wils

In dit boek staat echt voor ieder wat wils. Van ontbijt tot lunch. Van snelle salades tot slow food stoofpotjes. Maar ook zoetigheid, taarten, toetjes. Noem het maar op. Alles even fijn gefotografeerd en gestyled. Alles even maakbaar. Kortom, leg het boek in de keuken, laat je inspireren en kook er vooral heel veel uit!

Eet.Leef.Reis is uitgegeven door Nieuw Amsterdam, kost € 24,99 en is in de boekhandel en online te koop

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier