Menu Vind Restaurant
* donderdag 7 april 2016 *

Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten

Susan Aretz – Recepten

eenpansmaaltijdkikkererwten

De lekkerste gerechten ontstaan soms per ongeluk. Dit is er zo eentje die ik bedacht met de restjes die in de koelkast lagen. Gelukkig ligt er tegenwoordig altijd pen en papier bij mij op het aanrecht, dus jullie kunnen hier nu ook van gaan genieten.

En met het gemak waarmee het gemaakt wordt, en het resultaat dat heerlijk is zou ik dat gewoon gaan doen!

Voor 4-6 personen

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
2el olie
400g snijbonen (zakje AH)
2 blikken gepelde (San Marzano) tomaten (à 400g)
zout & peper
1tl paprikapoeder
300g gare kikkererwten (kant en klaar uit blik of zelf gekookt)
200g pulled pork *)

Snelle eenpansmaaltijd

Verhit de olie en fruit hier de ui een paar minuutjes in aan, dan knoflook erbij en nog even meefruiten. Dan de snijbonen erbij en goed omscheppen en even kort meebakken. Bestrooi met zout, peper en paprikapoeder en schep om.

Tomaten uit blik

Dan mogen de tomaten uit blik erbij, plet die iets fijn en breng langzaam aan de kook. Laat, met deksel schuin op de pan, 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de snijbonen gaar kunnen stoven. Tot slot de kikkererwten en restjes vlees erbij en door en door warm laten worden.

Pulled pork

Wij hadden een restje pulled pork van de barbecue liggen, de rooksmaak in het vlees paste geweldig in dit gerecht. Heb je dit niet liggen dan kan ik me voorstellen dat het ook lekker is om kleine balletjes gehakt te gebruiken. Doe die dan tegelijkertijd met de tomaten in de pan, zodat ze met de snijbonen mee gaar kunnen worden. Uiteraard kun je ook voor een vegetarische variant gaan en het vlees gewoon weg laten.
 

Eén reactie

Reactie van Hester

Echt heerlijk! Maar.... Maak dit gerecht op je gemak en het liefst van te voren. Hoe langer de smaken kunnen intrekken, hoe lekkerder het gerecht. Uien en knoflook niet aanfruiten in een paar minuten maar minstens een kwartier laten bakken. Er is nog nooit een ui lekker smakelijk geworden van een paar minuten bakken...En als vegetarische variant, doe er vega spekjes bij of vega balletjes, erg lekker! Zelf heb ik de vega spekjes gebruikt en ook nog een blik ratatouille erbij gedaan en zwarte olijven. Mmmm!

Reactie formulier