Menu Vind Restaurant
* woensdag 6 februari 2019 *

Een zoet Valentijnsontbijtje uit de oven (video)

Susan Aretz – Recepten

kookvideoontbijtsamenwerkingvalentijn

Samenwerking - Hoewel Valentijnsdag dit jaar op een doordeweekse dag valt is het natuurlijk prima om komend weekend jouw geliefde al te verrassen met een lekker Valentijnsontbijtje. Dit keer heb ik een ontbijtje voor je dat ook heel goed door kinderen gemaakt kan worden.

Voor hun ouders, voor een vriendje/vriendinnetje of maak het met elkaar voor het hele gezin. Help ze wel even op het moment dat de bakplaat de hete oven ingaat, maar voor de rest kan dit ontbijtje (door grotere kinderen) prima zelfstandig gemaakt worden. In de video zie je hoe we dat gedaan hebben!

Valentijnsontbijtje uit de oven 

Dit heb je nodig voor vier Valentijnstaartjes

1 grote rol vers bladerdeeg
(of 8 plakjes roomboterbladerdeeg uit de vriezer, ontdooid)
20g roomkaas
50g kersenjam (of andere rode jam)
hartjes strooisel (of anders met sesamzaad)
1 losgeklopt ei

Verder nodig: oven voorverwarmen op 180C (hetelucht) – bakplaat met bakpapier – invetkwastje - 2 hartjes-uitstekers, waarvan 1 kleintje

Zo maak je het Valentijns ontbijttaartje

Leg je bladerdeeg op een schoon aanrecht. Steek vier grote harten uit het deeg en prik die, voorzichtig, met een vork in. Leg op de bakplaat. Steek nu vier dezelfde grootte harten uit. Uit het midden van deze harten steek je nu een klein hartje uit. Leg die kleine hartjes apart.

Mix de roomkaas met kersenjam, met een vork goed door elkaar. Bestrijk hier de binnenkant van het hart mee dat al op de bakplaat lig maar houd de randen goed vrij. Leg hier nu, voorzichtig, het andere hart bovenop en duw zachtjes de randjes op de onderkant. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bestrooi royaal met de suikerhartjes.

Valentijnsontbijttaartje NEFF before

Bak alles nu 10-12 minuten in de voorverwarmde oven, tot de hartjes mooi goudbruin en gerezen zijn. Komt de binnenkant toch iets naar boven door het open hartje, geen ramp. Dat duw je straks gewoon naar beneden. Eventueel kun je, als ze gebakken zijn en even afkoelen op een rooster, nog een extra schepje jam erin doen.

Serveer met een dikke kus, knuffel én koffie/thee aan jouw liefste Valentijn.

Tip: de kleine bladerdeeghartjes die je overhoudt na het uitsteken kun je natuurlijk ook nog bakken. Ook als je nog deeg overhebt kun je daar extra kleine hartjes uitsteken en meebakken. Leuk ook om in de lunchtrommel te doen als het écht Valentijnsdag is.

Valentijnsontbijttaartje_NEFF

NEFF & Smulpaapje

Dit recept is gemaakt in samenwerking met NEFF, waar ik een jaar lang ambassadeur voor ben. Meer daarover lees je hier

2 reacties

Reactie van Tessa - iamcookingwithlove.nl

Wat een enig filmpje! Zulke lieve kindjes die zo geconcentreerd meehelpen. Hartstikke leuk om te zien. Daar mogen meer filmpjes van volgen wat mij betreft.

Groetjes, Tessa

Reactie van Susan

wat lief, dankjewel Tessa. Wie weet ;-)

Reactie formulier