Menu Vind Restaurant
* woensdag 8 januari 2020 *

Easy sabich (met geroosterde aubergine)

Susan Aretz – Recepten

auberginedinervegetarisch

Het is een van de lekkerste dingen die ik ooit at in Tel Aviv. Daar stoppen ze een pita vol met gefrituurde aubergine, ei, salade en dressing. Ik maakte er een iets gezondere versie van door de aubergine in de oven te roosteren.

In plaats van een pita gebruikte ik een lekker brood van de Turkse bakker. Maar aarzel niet om een verse pita met al dit lekkers te vullen. Het wordt hoe dan ook genieten.

Pita aubergine - sabich Smulpaapje

Easy sabich – voor vier personen

2 smalle aubergines, in plakjes van ½ centimeter
2tl za’atar (AH of Midden-Oostenwinkel)
2el olijfolie
zout en peper
4 eieren, hardgekookt
4-8 el hummus (gekocht of zelfgemaakt)
1 lavash brood (Midden-Oostenwinkel) of 4 verse pita

voor de salade
4 tomaten
4 snackkomkommers
verse munt
verse peterselie
zout en peper

voor de tahindressing
2el tahin (AH of Midden-Oostenwinkel)
1-2 tl citroensap
water, zoveel als nodig
beetje zout

Geroosterde za’atar aubergine

Verwarm de oven voor en leg bakpapier op de bakplaat. Meng de olie en za’atar en wat zout en peper en hussel daar de plakjes aubergine door. Leg die gelijkmatig op de bakplaat en rooster ze 25-30 minuten in de oven. Draai halverwege om.

Israelische salade

Voor de salade snijd je de tomaat en komkommer (allebei zonder zaadlijst) in kleine blokjes. Meng die met zoveel munt en peterselie als je wilt en breng op smaak met zout en peper. Hoeveel je maakt is aan jou, dit is de basishoeveelheid. Maar het is de dag erna ook heerlijk, dus dubbel maken kan geen kwaad.

Tahin dressing

Je maakt je brood straks af met de tahin dressing. Die maak je door de tahin (pot goed doorroeren) te mengen met het citroensap en zoveel water als nodig is om je dressing goed vloeibaar te maken. Maak ‘m ook weer niet te dun. Het is een beetje spelen met de hoeveelheden. Proef goed of er evt. nog extra citroensap bij moet.

Easy sabich

Hierna is het slechts een kwestie van samenstellen. Smeer royaal hummus op het brood en beleg dit met de geroosterde aubergine. Daarop gaat salade en plakjes ei en je maakt het feest compleet met zoveel tahin dressing als je wilt. Tanden erin en genieten maar!

Let op:

Vanaf medio februari gaan Smulpaapje en Carpefckndiem.nl samenwonen op SusanAretz.nl

 

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier