Menu Vind Restaurant
* woensdag 9 januari 2019 *

Dutch baby met Zespri kiwi & lemoncurd

Susan Aretz – Recepten

kiwiontbijtsamenwerking

Samenwerking - Het is mogelijk het állerlievelingsontbijt van onze dochter. En ik kan haar geen ongelijk geven. Zo'n warme, goudbruine en luchtig gerezen kruising tussen een omelet en een pannenkoek is ook wel echt een heel fijn begin van de dag. Het ultieme weekendontbijt!

Ik maak 'm net nog even een beetje gezonder, door er flink wat Zespri kiwi in te doen. Barstensvol vitamine C maken ze van dit verwenontbijtje ook een heel klein beetje een gezond ontbijtje. Goed begin van de dag zo.

dutchbabykiwi_Smulpaapje

Voor 3 kleintjes (of één grote) Dutch baby

3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
1el fijne suiker
1tl vanille extract
6g citroenrasp
40g roomboter
2-3 Zespri kiwi’s, in blokjes gesneden
1-2el lemon curd

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – ovenbestendige (gietijzeren) pan

Dutch baby met Zespri kiwi

Zet de pan/pannetjes in de oven en verwarm die voor. Mix met een elektrische mixer eieren, bloem, melk, suiker, vanille en citroenrasp tot een glad beslag. Doe dit in een maatbeker, dat schenkt straks makkelijker

Doe de boter in de pan(netjes) als de oven voorverwarmd is. Blijf er wel bij want de boter moet niet bruin worden. Giet dan voorzichtig het beslag erin. Bak 20 minuten, je zult het beslag omhoog zien komen. Dat hoort zo! Verlaag daarna de temperatuur naar 150C en bak nog een minuut of vijf. En kijk, een prachtig goudbruine Dutch baby. Haal de pan(netjes) voorzichtig (met ovenhandschoenen!) uit de oven.

Op de bodem van de Dutch baby gaat wat lemon curd, daarop doe je de kiwi. Als je wilt kun je alles ook nog bestrooien met poedersuiker. Meteen serveren, dan is het het allerlekkerst!

Samenwerking Smulpaapje en Zespri

Dit recept is gemaakt in opdracht en onderdeel van een betaalde samenwerking met Zespri kiwi. Het is het vierde en laatste recept van de Zespri kiwirecepten die je de op Smulpaapje vindt.

 

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier