Menu Vind Restaurant
* zondag 2 juli 2017 *

Doperwtensoep met munt & spekjes

Susan Aretz – Recepten

dinererwtjessoep

Het was nog niet heel makkelijk wat ik wilde maken uit Groente! van Niven Kunz, want het boek staat vol lekkere, bijzondere recepten met groente. Toch koos ik voor een wellicht makkelijk, maar zeker niet gewoon recept voor soep.

Want deze soep van doperwtjes kun je zowel van verse, als diepvrieserwtjes maken waardoor je er eigenlijk het hele jaar van kunt genieten. En dat ga je doen, geloof me!

doperwten soep Niven

Voor vier personen

1el neutrale olie
1 sjalotje, gesnipperd
1 teen knoflook, fijgehakt
450g erwtjes (diepvries of vers)
500ml groentebouillon (evt iets extra, voor als je 'm wat dunner wilt)
100ml room (hoewel ik die wegliet)
200g erwtjes extra (vers of diepvries)
100g spekreepjes, uitgebakken
15g verse munt (de blaadjes), fijngehakt

verder nodig: staafmixer of blender

Eenvoudige soep met doperwtjes

Verwarm de olie in een ruime pan en fruit hierin de sjalot en knoflook een aantal minuten zachtjes aan. Erwtjes en bouillon erbij en aan de kook brengen. Laat ze ongeveer 5 minuten zachtjes koken, tot de erwtjes gaar zijn (bij diepvrieserwtjes zal dat mogelijk sneller gaan) Met de staafmixer pureer je de soep nu glad, voeg om dit moment ook de helft van de verse munt toe en pureer die mee. Roer er daarna de room, als je die gebruikt, door, en breng op smaak met zout en peper.

Doperwtensoep volgens Niven Kunz

Ik vond het lekker dat de soep wat dikker bleef, mocht je toch een wat dunnere soep willen voeg dan nog een klein scheutje extra bouillon toe. De overige erwtjes kook je kort in kokend water, maximaal 2 minuten tot ze beetjgar zijn. Giet af en spoel koud af. Bak de spek, zonder olie, in een hete koekenpan goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Eventueel snijd je ze met een scherp mes nog iets kleiner, te groot is niet lekker in je soep.

Serveer de soep in een lekkere kom, schep er de extra erwtjes bij en garneer met de spekreepjes en nog wat extra munt.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier