Menu Vind Restaurant
* maandag 13 juni 2016 *

Donuts (uit Patisserie van Hidde de Brabander)

Susan Aretz – Recepten

bakken

Ik schreef het al in mijn review van het boek van Hidde de Brabander, Patisserie; ik ben een luie bakker. Ik houd enórm van bakken, maar het moet niet allemaal te ingewikkeld. Hoe prachtig het eindresultaat er op de foto ook vaak uit ziet.

Hoe fijn dan ook dat het dus best simpel is om thuis zelf donuts te maken. Dit keer de gefrituurde soort. Nodig wel genoeg mensen uit op de koffie, je hebt er straks genoeg ;-)

voor ongeveer 20-25 stuks

375g bloem, twee keer gezeefd
25g kristalsuiker
10g zout
20g gedroogde gist
110g zachte boter
150g ei (ongeveer 2 eieren + 1 dooier en wat eiwit, maar weeg het af, zoals Hidde voorschrijft)
75g volle melk (ook afgewogen dus!)

optioneel: 200g rietsuiker + 2 tl kaneel om de donuts na het bakken in te wentelen, voor wat extra smaak

Zelf donuts maken

Kneed alle ingrediënten samen tot een deeg (met een stand- of handmixer) en laat het dan 30 minuten rusten. In de tijd kun je de frituurpan verhitten. Of zet, zoal ik, een pan met een dikke bodem op het vuur met een liter zonnebloemolie. Verhit de olie tot 180C

Home made donuts

Rol het deeg uit tot een centimeter dikte en steek er donuts uit. Heb je geen donutsteker, dan kan het ook heel goed met een glas en met de opening van een flesje voor het binnenste deel. Leg alle donuts klaar voor je gaat bakken.

Donuts frituren

Doe er niet meer dan 3 tegelijk in de hete olie en frituur ze om en om goudbruin. Haal uit de olie en wentel in de kaneelsuiker. Het allerlekkerst zijn ze vers, deze wil je niet te lang bewaren. Geniet er van!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier